Ga naar hoofdinhoud

Vos vervoert banden Scania met LZV

Vos Logistics gaat LZV’s inzetten voor Scania op de vaste route tussen ‘s-Hertogenbosch en Zwolle voor het transport van banden. De LZV, met een lengte van 25,25 meter, kan 40 procent meer lading meenemen dan normale combinaties.

Vos Logistics LZVDe afgelopen maanden heeft Vos Logistics in nauwe samenwerking met Scania en Fitlog met succes testritten uitgevoerd. De inzet van de LZV levert dan ook een bijdrage aan de vermindering van de CO2 uitstoot.

Voor Scania is deze LZV de eerste in Europa buiten Zweden. Scania streeft naar verdere uitbreiding van de inzet van LZV’s. Daarom wordt binnenkort gestart met testritten op de vaste route tussen Katwijk en Zwolle.

Vos Logistics wil met de LZV een duurzame vervoersoplossing bieden en zo de uitstoot van CO2 verminderen. In combinatie met een eigen wagenpark uitgerust met energiebesparende motoren en speciale gedragstrainingen voor chauffeurs om energiezuinig te rijden wordt een energiebesparing gerealiseerd van meer dan 30 procent op deze route.

Hillebrand Diever, transportmanager Scania productions Zwolle Nederland: “Samen met onze leveranciers en logistiek dienstverleners streven wij naar het terugdringen van de CO2- uitstoot die een gevolg zijn van onze bedrijfsactiviteiten. Ik ben heel blij met de oplossing die we in samenwerking met Vos Logistics en Fitlog hebben ontwikkeld. De inzet van de LZV zorgt voor een sterke verbetering van de energie-efficiency en dus lagere kosten en tevens voor een CO2 uitstoot. Op deze wijze creëren een echte win-win situatie.” Vos Logistics heeft in het kader van duurzaamheid een sterke focus op innovaties gericht op efficiënt vervoeren bijvoorbeeld door multi-modaal transport, het optimaliseren van laadcapaciteit en en het reduceren van lege kilometers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer