Ga naar hoofdinhoud

‘VW wil MAN niet compleet overnemen’

Afgelopen vrijdag hield truckfabrikant MAN haar aandeelhoudersvergadering. Topman  Georg Pachta-Reyhofen toonde zich licht optimistisch over 2014. Ferdinand Piech, opperhoofd van alles wat VW is, verklaarde dat een complete overname van MAN, net zoals bij Scania, ‘niet nodig’ is.

Hauptversammlung der MAN SE  Annual General Meeting of MAN SEMAN eindigde 2013 met een verlies van 513 miljoen euro. Dat kwam volgens de truckfabrikant door belastingeffecten en hoge belastingen, mede door de overname door VW. In het eerste kwartaal kwam er bij MAN 68 miljoen euro binnen.

Pachta-Reyhofen sprak de hoop uit dat 2014 beter uitpakt voor het Beierse merk. Hij zei dat MAN zich wil profileren als premium-merk. Dat is Scania binnen de VW-groep ook al, en zo blijft het een beetje onduidelijk hoe VW met twee topmerken de markt gaat betreden. Het is wel zeker dat Volkswagen MAN niet volledig gaat overnemen. Piech: “Bij Scania moeten we 100 procent van de aandelen hebben. Bij MAN is dat niet nodig.” VW heeft momenteel ongeveer 75 procent van de MAN-aandelen in portefeuille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer