Wie wint de Truck of the Year 2015 award? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wie wint de Truck of the Year 2015 award?

Het zijn spannende dagen voor de truck- en bestelautofabrikanten. De leden van de International Truck-of-the Year en International Van-of-the-Year jury buigen zich momenteel over de vraag wie de winnaars van de meest vermaarde internationale prijzen op het gebied van trucks en bestelauto’s voor 2015 moeten worden. Op dinsdagavond 23 september weten we het antwoord. TTM.nl zet de kanshebbers op een rij.

Eerst even terug naar vorig jaar. Toen won de nieuwe Volvo FH nipt van de nieuwe DAF XF. Bij de bestelauto’s ging de Ford Transit Connect met de award aan de haal. Beide prijzen werden uitgereikt op Comtrans, de Russische transportbeurs in Moskou. Dit jaar is, hoe kan het ook anders, de IAA in Hannover het toneel. Op een speciaal belegde awardceremonie zullen International Truck-of-the-Year voorzitter Gianenrico Griffini en International Van-of-the-Year voorziter Jarlath Sweeney de awards uitreiken aan de winnaars. Namens Nederland heeft TTM.nl hoofdredacteur Arjan Velthoven zitting in beide jury’s. De jury’s bestaan beide uit zo’n 25 vooraanstaande Europese bedrijfsautojournalisten. De jury kijkt bij alle kandidaten, zowel voor de ITOY als de IVOTY, naar elk onderdeel van het ontwerp, technologie en aandrijflijn van de gekandideerde truck of bestelauto.

Voor de ITOY 2014 award ging de uiteindelijke winnaar Volvo FH de strijd aan met de DAF XF, de Mercedes-Benz Arocs, de Scania Streamline en de MAN Euro 6 serie. Dit jaar zijn er wederom vijf kandidaten. Dat zijn de DAF CF/LF serie, de Iveco Eurocargo Euro 6, de MAN D38 serie, de Mercedes-Benz New Atego en de Renault Trucks T serie. Zij gaan uitmaken welke truckfabrikant op 23 september de International Truck-of-the-Year Award 2015 in de lucht mag tillen!

Vorig jaar won bij de IVOY de Ford Transit Connect, met een kleine voorsprong op de Mercedes-Benz Sprinter. Als derde eindigde de Renault Kangoo. Het aantal nieuwe bestelauto’s dat in aanmerking komt voor de International Van-of-the-Year Award 2015 is bijzonder groot. Het aanbod nieuwe auto’s lijkt dit jaar groter dan ooit. De winnaar van vorig jaar, Ford, doet dit keer wederom mee, met maar liefst twee kandidaten. De complete lijst kandidaten is: de Fiat Ducato / Peugeot Boxer/ Citroën Jumper, de Ford Transit 2 ton, de Ford Transit Courier, de Iveco Daily, de Mercedes-Benz Vito, de Nissan e-NV200, de Renault Trafic / Opel Vivaro en de Renault Master / Opel Movano.  Het aantal kandidaten is met 12 zo groot dat de IVOTY-jury momenteel een voorselectie maakt alvorens kort voor de ceremonie in Hannover de echte stemming te laten plaatsvinden.

Vanzelfsprekend leest u op www.ttm.nl en www.bestelauto.nl de uitslagen van beide verkiezingen, alsmede op de social media outlets van beide Eisma-titels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer