Ga naar hoofdinhoud

Zware praktijkopdrachten halve finalisten Trucktechnicus 2009

Afgelopen zaterdag werd na een spannende halve finale bekend wie bij de vijf beste trucktechnici van Nederland horen en doorgaan naar de finale van Trucktechnicus 2009.

De halve finale vond plaats in het praktijkcentrum van Innovam Groep in Nieuwegein. Een recordaantal van 110 trucktechnici nam eind september deel aan de online voorselectie. De beste tien streden afgelopen zaterdag om een plekje in de finale. Om exact 08.15 uur stonden de kandidaten paraat voor hun eerste opdracht. Alle halve finalisten moesten twee praktijkopdrachten van 90 minuten en vijf opdrachten van 30 minuten uitvoeren. Daarnaast kregen zij nog de kans om een certificaat te behalen door het maken van een officiële BKS-toets.
Zenuwachtig, maar vol goede moed begonnen de kandidaten aan hun eerste opdracht. De opdrachten liepen uiteen van uitlijnen tot motormanagement diagnose tot het vervangen van een remklauw. Geheel tegen de verwachting van de beoordelaars in, bleek één van de moeilijkste opdrachten het aansluiten van een ruitenwissermotor. De kandidaten lieten in de diverse opdrachten zien dat zij flink aan elkaar gewaagd waren.
Na een lange en inhoudelijk pittige dag stonden de beste trucktechnici van Nederland op het podium,  voor de bekendmaking van de finalisten. Bea Berndsen secretaris van stichting OOMT, initiatiefnemer van de verkiezing, maakte de uitslag bekend. De volgende vijf technici strijden tijdens de finale op 24 november om de felbegeerde titel Trucktechnicus 2009 (in alfabetische volgorde):
– Bart Ansems, De Burgh Acht, Eindhoven
– Robert Ernst, Cosmo Trucks, Hengelo
– Marcel Kool, Rogam Bergschenhoek
– Pascal Meessen, Loven Trucks, Hoensbroek
– Evert van Mierlo, De Burgh Acht, Eindhoven
De finale vindt plaats tijdens de Jaarvergadering van BOVAG Truckdealers in Het Klooster te Amersfoort. Hierin worden de deelnemers nogmaals uitvoerig op hun theoretische kennis getoetst. Presentator Bavo Galama, bekend van onder andere het tv-programma Gek op Wielen, zal uiteindelijk bekendmaken wie zich Trucktechnicus 2009 mag noemen.
Op de foto de finalisten: v.l.n.r. Marcel Kool, Evert van Mierlo, Robert Ernst. Onder v.l.n.r. Pascal Meessen, Bart Ansems.

trucktechnicus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer