België verlaagt dieselaccijns met 17,5 cent per liter • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

België verlaagt dieselaccijns met 17,5 cent per liter

In Nederland wordt de dieselaccijns per 1 april met 11 cent per liter diesel verlaagd, maar in België gaan ze nog een stapje verder: 17,5 cent per liter. Toch zijn de Belgische transportorganisaties TLV, Febetra en UPTR niet tevreden.

“De verlaging van accijns is goed nieuws voor eenieder die zijn dieselfactuur dag na dag zag stijgen”, aldus de organisaties. “Voor de transportsector lost deze accijnsverlaging het probleem echter niet op. Voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton met professionele diesel verandert dit niets aan de kostprijs. Enkel de voorfinanciering van de accijns daalt een stukje. Niettegenstaande de maatregelen van de regering blijft de impact van de dieselprijs op de kostprijs van een transport ongewijzigd.”

“Zodra de dieselprijs 1,7 euro bereikt, heeft de regering ook beslist dat het cliquetsysteem in werking treedt en zullen de accijnzen opnieuw stijgen. Wanneer het cliquetsysteem in werking treedt, is het dan wel van essentieel belang dat ook het niveau van de professionele diesel opnieuw mee evolueert. Is dit niet het geval dan betekent dit dat de impact van de dieselprijs op de kostprijs ook groter wordt. In om het even welk scenario heeft de vervoerder geen andere keuze dan alle kostprijsstijgingen integraal en zo snel mogelijk aan de klant door te rekenen”, aldus TLV, Febetra en UPTR.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer