CB neemt derde Lean & Green Star voor CO2-reductie in ontvangst • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

CB neemt derde Lean & Green Star voor CO2-reductie in ontvangst

Logistiek dienstverlener CB ontving afgelopen week officieel de derde Lean & Green Star voor CO2-reductie in transport. CB realiseerde een reductie van 15,6 procent in de afgelopen twee jaar, na eerder al 20 procent CO2 te hebben teruggebracht. “We sturen op verschillende factoren”, vertelt Marinus Ploos van Amstel van CB. “Van slimmer plannen van routes samen met partners tot duurzame brandstof, elektrisch vervoer en milieuvriendelijk rijgedrag.”

Met deze derde ster behoort CB tot de duurzame koplopers onder vervoerders in Europa. De CO2-reductie wordt bereikt door verschillende acties:

Meer samenwerking met (stads)vervoerspartners waaronder LessGo, City Hub en Groene Rijders die volledig CO2-neutraal bezorgen. ‘Green & safe driving’: een rijstijl die zorgt voor minder brandstofverbruik. Verbetering van de vloot (zoals elektrisch vervoer en CNG-trucks). Gebruiken van alternatieve brandstof HVO020 (HVO20 is een duurzame diesel die wordt gemaakt uit plantaardig afval). Optimaliseren van routes en vervoersnetwerk zodat (samen met partners) zo min mogelijk kilometers worden afgelegd voor (gezamenlijke) leveringen.

CB ontving het certificaat dat hoort bij de derde ster uit handen van Connekt, de initiatiefnemer van Lean & Green Europe. Het programma kent inmiddels ruim 500 deelnemende verladers en bedrijven in de logistieke dienstverlening. Zij committeren zich aan continue vermindering van hun CO2-uitstoot. Doel is om de CO2-emissie binnen de logistiek structureel te reduceren door slimme en efficiënte maatregelen en innovatie.

Nieuwe technologie

“Duurzaamheid is inmiddels een vaste waarde in ons beleid”, aldus Ploos van Amstel. “Naast duurzaam vervoer zetten we bijvoorbeeld ook stappen in minder verpakking en het hergebruik van verpakking, opwekken van groene energie, energiebesparing in onze magazijnen en het verminderen van het aantal retouren. Samenwerking met partners en klanten is daarbij cruciaal. Daarnaast onderzoeken we steeds hoe nieuwe technologie ons kan helpen, zo zijn we betrokken bij een initiatief van Provincie Gelderland op het gebied van waterstof.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer