Ga naar hoofdinhoud

Doral Energy Group neemt belang in Fountain Fuel

Doral Energy Group heeft een belang van 15 procent genomen in Fountain Fuel Holding, een Nederlandse pionier op het gebied van zero-emissie energiestations. De samenwerking is gericht op het bevorderen van de groei van duurzame waterstofinfrastructuur voor e-mobiliteit in Nederland en het versnellen van de overgang naar schone energie.

Doral Energy Group, sinds 2007 een wereldwijd toonaangevend bedrijf in duurzame energie, ontwikkelt wereldwijd oplossingen voor duurzame energie en energieopslag. Het levert elektriciteit aan prominente zakelijke klanten als onderdeel van de duurzame elektriciteitssector en is begonnen met de implementatie van groene waterstof- en groene ammoniakprojecten wereldwijd.

Fountain Fuel Holding, opgericht in 2016 door Stephan Bredewold en Steef Severijn, richt zich op het opzetten van een netwerk van zero-emissie energiestations die waterstof tanken en e-laden combineren. Het onlangs geopende station in Amersfoort is het eerste resultaat van hun inspanningen, locaties in Rotterdam en Nijmegen volgen binnenkort. Fountain Fuel heeft ambitieuze plannen om in 2025 11 stations in Nederland operationeel te hebben en 50 in 2030.

Stephan Bredewold, medeoprichter van Fountain Fuel: “De samenwerking met Doral ondersteunt ons bij het realiseren van onze visie op een duurzame waterstofeconomie. Door de expertise en middelen van Doral te combineren met onze innovatieve zero-emissie energiestations, kunnen we de uitrol van waterstofinfrastructuur versnellen en helpen de Nederlandse klimaatdoelstellingen te halen.”

Jan Willem van der Lee, Managing Director van Doral Hydrogen Europe, voegt hieraan toe: “We zijn verheugd deel uit te maken van Fountain Fuel en hun uitgebreide expertise op het gebied van zero-emissie energiestations. Dit partnerschap versterkt onze toewijding aan duurzame groene waterstof retailoplossingen en draagt bij aan onze wereldwijde missie om de overgang naar schone energie te versnellen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer