Fountain Fuel en Linde Engineering  bouwen drie waterstoftankstations • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Fountain Fuel en Linde Engineering  bouwen drie waterstoftankstations

Fountain Fuel is vrijdag officieel gestart met de bouw van haar eerste, volledig emissieloze energiestation in Amersfoort, waar waterstof tanken gecombineerd wordt met e-laden. Linde Engineering tekende contracten met Fountain Fuel voor de levering van drie waterstoftankstations in Nederland.

Linde Engineering zal drie van haar Twin IC90 waterstoftanksystemen leveren. Deze zijn uitgerust met twee Ionische compressoren om gas te leveren met de juiste uitlaatdruk voor het tanken van personenauto’s (700 bar) en grotere voertuigen, zoals vrachtwagens en bussen (350 bar). Tot op heden heeft Linde Engineering meer dan 200 waterstoftankstations gebouwd en geleverd aan locaties over de hele wereld. In Nederland worden de stations van Fountain Fuel voor het eerst uitgerust met deze topapparatuur.

“Bij de keuze van de waterstoftanktechnologie voor onze emissieloze energiestations hebben we gekozen voor Linde Engineering op basis van de staat van dienst van het bedrijf op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid, efficiëntie en veiligheid”, zegt Steef Severijn, directeur-bestuurder Fountain Fuel. “Fountain Fuel bouwt haar stations op locaties waar gegarandeerd vraag is naar waterstof – in eerste instantie van lokale overheden, ondernemers en particuliere koplopers. Fountain Fuel werkt ook samen met fabrikanten en leasingmaatschappijen om de vloot van waterstofvoertuigen te stimuleren”, vervolgt Stephan Bredewold, directeur-bestuurder Fountain Fuel.

“Dit project toont duidelijk de inzet van Linde om mobiliteit koolstofvrij te maken door middel van toonaangevende technologie en betrouwbare oplossingen. We zijn verheugd om samen met Fountain Fuel te werken aan een koolstofarme samenleving, in lijn met onze eigen klimaatdoelstellingen”, zegt John van der Velden, Senior Vice President Global Sales & Technology bij Linde Engineering.

De eerste drie emissieloze energiestations van Fountain Fuel worden naar verwachting in 2023 geopend. De eerste opening vindt plaats in Amersfoort, gevolgd door Rotterdam en Nijmegen. Fountain Fuel realiseert tot en met 2030 in totaal vijftig zero-emissie energiestations in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer