Hyzon kan 1000 trucks produceren in 2022 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hyzon kan 1000 trucks produceren in 2022

De nieuwe productiefaciliteit van Hyzon Motors Europe in Winschoten krijgt in 2022 een capaciteit van 1000 trucks, een verdubbeling ten opzichte van dit jaar.

De fabriek werd in maart 2021 geopend en heeft een capaciteit van maximaal 500 vrachtwagens per jaar. In 2022 verwacht het bedrijf de capaciteit te kunnen verhogen tot 1.000 vrachtwagens per jaar door operationele updates en de toevoeging van een tweede ploeg personeel.

De fabriek in Winschoten wordt de Europese hub voor de assemblage van voertuigen en de ontwikkeling van nieuwe voertuigtechnologie, zoals het eenvoudig te monteren, lichtgewicht waterstofopslagsysteem.

Het omliggende gebied in Noord-Nederland is de eerste regio in Europa die een subsidie ontvangt om een volledig functionerende groene waterstofketen te ontwikkelen. Bovendien ligt Winschoten in de buurt van een internationale vrachthaven, een belangrijk goederentreinstation, en dicht bij Duitsland, waardoor export naar EU-landen eenvoudig kan plaatsvinden.

“Het momentum rond waterstof groeit snel in heel Europa”, zegt Hyzon CEO Craig Knight. “Deze nieuwe faciliteit stelt ons in staat om vandaag op deze vraag in te spelen en om snel op te schalen als de vraag de komende jaren toeneemt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer