Hyzon sluit zich aan bij HyTrucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hyzon sluit zich aan bij HyTrucks

Hyzon Motors sluit zich aan bij het HyTrucks consortium, dat ook bestaat Air Liquide, DATS24, de Haven van Rotterdam en de havens van Antwerpen en Duisburg. Hyzon wil bijdragen het doel van HyTrucks om 1000 waterstoftrucks op de weg te hebben in 2025, plus 25 waterstoftankstations te realiseren.

Daarmee moeten trucks in 2025 emissievrij kunnen rijden in België, Nederland en het westen van Duitsland. Meer dan 100.000 ton CO2-uitstoot per jaar, wat overeenkomt met 110 miljoen afgelegde kilometers, zou kunnen worden vermeden door de succesvolle inzet van FCEV’s zoals Hyzon die produceert.

Met zijn deelname aan HyTrucks sluit Hyzon zich aan bij alweer een krachtig en groeiend ecosysteem van waterstofpartners die de volledige mobiliteitswaardeketen vertegenwoordigen: vrachtwagenfabrikanten, transportbedrijven en brandstofcelleveranciers. Zoals eerder aangekondigd, heeft Hyzon zich aangesloten bij het Convenant Waterstof in Mobiliteit in Utrecht, dat 1.800 waterstofvoertuigen naar Nederland wil halen, en maakt het deel uit van een Europees consortium van autoconstructeurs dat zich tot doel heeft gesteld om vanaf 2030 tot 100.000 vrachtwagens op waterstofbrandstofcellen in te zetten.

Hyzon heeft ook de rol op zich genomen van organisator van het waterstofecosysteem door de oprichting van de Hyzon Zero Carbon Alliance, een internationale inspanning om waterstofecosystemen te bevorderen. Met stichtende leden als AXA, Bank of America, Raven SR, ReCarbon en Total heeft Hyzon de vraag- en aanbodzijde van de sector op één lijn gebracht en de collectieve expertise gebundeld om waterstofmobiliteit zonder uitstoot tot een realiteit te maken.

“Het koolstofvrij maken van zwaar wegtransport is essentieel om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te halen en zware voertuigen op waterstof bieden Europa en andere regio’s een snelle weg naar die realiteit”, aldus Craig Knight, CEO van Hyzon. “Samenwerking staat centraal bij deze inspanning en is de sleutel tot het opschalen van waterstofmobiliteitsoplossingen over de hele wereld, dus we zijn verheugd om ons aan te sluiten bij de prominente leden van HyTrucks en onze bewezen emissievrije zware vrachtwagens te leveren om Europa te helpen tegen 2025 1.000 meer vrachtwagens op waterstof op de weg te brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer