Neste en Scania testen verbruik hernieuwbare brandstoffen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Neste en Scania testen verbruik hernieuwbare brandstoffen

Neste en Scania testen een digitale oplossing waarmee het verbruik van hernieuwbare brandstoffen door elke vrachtwagen gemakkelijk kan worden gevolgd en gecontroleerd. Door gegevens in de Scania Fleet Management Portal te combineren met de brandstofemissiegegevens van Neste, biedt de oplossing Scania’s fleet management-klanten nauwkeurige, actuele gegevens voor hun broeikasgasemissie-rapportage en duurzaamheidscommunicatie. Klanten kunnen de klimaatimpact van hun gebruik van Neste’s hernieuwbare brandstoffen vergelijken met het gebruik van fossiele brandstoffen en de voortgang richting hun klimaatdoelstellingen volgen.

Neste en Scania testen de digitale oplossing met de logistieke bedrijven HAVI en UFF. De oplossing combineert gegevens over waar een bepaalde vrachtwagen heeft getankt en hoeveel hij heeft gereden, met gegevens over de klimaatimpact als gevolg van het gebruik van Neste MY Renewable Diesel in plaats van fossiele brandstof. Tot nu toe was het een uitdaging om na te gaan in hoeverre vrachtwagens daadwerkelijk op hernieuwbare brandstoffen rijden, aangezien diezelfde vrachtwagens ook op fossiele brandstoffen kunnen blijven rijden. De digitale oplossing die nu wordt getest, hoopt dit op te lossen. De gezamenlijke ambitie van Neste en Scania is dat de oplossing in de toekomst door alle vrachtwagenfabrikanten en voor alle soorten hernieuwbare brandstoffen gebruikt kan worden. 

“Het doel van onze unieke samenwerking is om samen met een vrachtwagenfabrikant te testen hoe het gebruik van hernieuwbare brandstoffen kan worden gecontroleerd en het klimaateffect nauwkeurig kan worden gerapporteerd. De klimaatgegevens komen nu digitaal in de systemen, terwijl ze vroeger meestal handmatig uit verschillende bronnen werden verzameld. Onze pilot met Scania begon met het achterhalen van de uitdagingen voor transportbedrijven bij de ontwikkeling van de duurzaamheid van hun vloot en de bijbehorende duurzaamheidsrapportage. We hebben klanten uit de transportsector uitgenodigd voor interviews om het service design-team van Scania een beter inzicht te geven in hun uitdagingen op het gebied van duurzaamheidsontwikkeling. Wij wilden ook Scania ondersteunen bij hun inspanningen om hun eigen vooruitgang inzake het Science-Based Targets initiative (SBTi) te volgen en te rapporteren. Aangemoedigd door de succesvolle pilot in Finland, kijken we nu of we de oplossing kunnen uitbreiden naar de nieuwe markten”, zegt Mats Hultman, Head of OEM Partnerships bij Neste.

“Het doel van Scania is om de verschuiving naar een duurzaam transportsysteem te stimuleren, door een wereld van mobiliteit te creëren die beter is voor bedrijven, de maatschappij en het milieu.Wij zijn ervan overtuigd dat datatransparantie, connectiviteit en partnerschappen in het ecosysteem van vitaal belang zijn om deze transitie te versnellen, waarbij energie-efficiëntie, elektrificatie, hernieuwbare brandstoffen en slim en veilig vervoer allemaal deel uitmaken van de oplossing. In deze samenwerking was ons doel om toegang te krijgen tot betrouwbare, nauwkeurige en geautomatiseerde emissieberekeningen die zowel in de dagelijkse praktijk gebruikt kunnen worden maar die ook de geloofwaardigheid van hernieuwbare brandstoffen in het ecosysteem aantonen”, aldus Jacob Thärnå, Head of Sustainable Transport bij Scania.

“HAVI streeft naar ‘net zero’ emissies tegen 2050 en we zijn er trots op om samen met onze klanten en partners te werken aan steeds duurzamere, digitale en transparante oplossingen voor de toeleveringsketen. Nu een groot deel van onze Europese vrachtwagenvloot wordt aangedreven door alternatieve brandstoffen, zoals elektrificatie, biogas en hernieuwbare diesel, zijn we verheugd dat dit baanbrekende digitaliseringsinitiatief van Scania en Neste automatische rapportage mogelijk maakt over de daadwerkelijke broeikasgasemissie-reducties die wij namens onze klanten realiseren. Meer in het algemeen kunnen leveringen met een verifieerbare lagere koolstofvoetafdruk ook het vertrouwen versterken in de vooruitgang die wordt geboekt in de richting van net zero”, aldus Massimo D’Alessandro, Director Sustainability & Innovation, HAVI.

“Samen met Scania en onze pilotklanten, HAVI en UFF, willen we aantonen hoe klimaatgegevens extra waarde kunnen creëren en de logistieke sector op weg kunnen helpen naar lagere emissies. Samenwerking in de hele waardeketen is belangrijk wanneer nieuwe oplossingen worden ontwikkeld, en deze pilot is een goed voorbeeld van een klantgerichte oplossing die voor de hele sector de weg baant om klimaatverandering tegen te gaan”,  aldus Mats Hultman, Head of OEM Partnerships bij Neste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer