Nikola koopt voor 30 miljoen dollar elektrolyzers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nikola koopt voor 30 miljoen dollar elektrolyzers

Truckfabrikant Nikola zet grote stappen deze week. Niet alleen werd de fusie met VectoIQ goedgekeurd en staat Nikola als NKLA vanaf donderdag 4 juni op de Nasdaq, het bedrijf bestelde bij Nel Hydrogen ook voor 30 miljoen aan 85 megawatt elektrolyzers die het in vijf waterstoftankstations wil gebruiken.

De order heeft een waarde van meer dan 30 miljoen US dollar en de elektrolyzers zullen voornamelijk worden geleverd vanuit de nieuwe megafabriek van Nel die momenteel in ontwikkeling is in Noorwegen. De elektrolyzers gaan worden geïnstalleerd in Nikola’s eerste vijf waterstoftankstations, die een productiecapaciteit krijgen van 8 ton waterstof per dag. De resterende apparatuur zal worden gedekt door een aparte aankooporder die naar verwachting in de komende maanden zal worden afgerond.

Trevor Milton, Nikola CEO

“We bouwen het grootste waterstofnetwerk ter wereld en ik kan er alleen maar trots op zijn dat Nel er deel van uitmaakt”, aldus Trevor Milton, de oprichter en CEO van Nikola Corporation. “Deze elektrolyzers zullen vijf zware waterstofstations ondersteunen die meerdere staten en vrachtwagenroutes zullen bestrijken. De toekomst van schoon vervoer ligt hier, en vloten en transporteurs staan in de rij om deel uit te maken van de energietransitie met Nikola.”

De raamovereenkomst was een van de belangrijkste triggers voor Nel om zijn alkalische elektrolyzermegafabriek in Noorwegen te ontwikkelen en heeft Nikola in staat gesteld om capaciteit te reserveren in de nieuwe fabriek.

“We zijn erg blij dat we deze mijlpaal hebben bereikt met Nikola Corporation. Sinds het begin van ons partnerschap in 2017 werken we samen aan de ontwikkeling van een grootschalig waterstof tankstation. Het was verbazingwekkend om de aanzienlijke vooruitgang te zien die het Nikola team specifiek voor de ontwikkeling van voertuigen en het ontwerp van het station heeft geboekt, en nu zijn we klaar om te beginnen met de bouw”, aldus Jon André Løkke, chief executive officer van Nel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer