Ga naar hoofdinhoud

ZF investeert in CarPay-Diem voor zorgeloos tanken of laden

Het Duitse technologiebedrijf ZF en het Luxemburgse CarPay-Diem kondigen een strategische investering van ZF aan, waardoor CarPay-Diem haar positie als marktleider in mobiel tanken en betaaloplossingen consolideert. De investering versterkt ZF’s aanbod voor wagenparkbeheerders en bekrachtigt ZF’s rol in de aftermarketsector, waarbij ze geavanceerde digitale oplossingen aanleveren die gebruikt worden doorheen de volledige levenscyclus van voertuigen.

Door de integratie van de CarPay-Diem oplossing helpt ZF Aftermarket fleet managers met onmiddellijke transparantie van brandstofprijzen en een verhoogde operationele efficiëntie.

Het mobiel tank- en digitale marketingplatform CarPay-Diem werd ontwikkeld door de Luxemburgse start-up Kwalyo en heeft sinds de oprichting in 2019 meer dan drie miljoen transacties succesvol verricht om mobiel te tanken. De toepasbaarheid van het platform voor zowel B2B- als B2C-activiteiten is niet enkel interessant voor de ontwikkeling van digitaliseringsprojecten van brandstofhandelaars en kaartuitgevers, maar stelt OEMs en ontwikkelaars van mobiliteitsapps in staat om een exclusieve ervaring aan te bieden aan wagenparkbeheerders en bestuurders.

Momenteel bouwt CarPay-Diem aan het grootste Europese mobiele transactienetwerk voor tankstations en elektrische laadpalen. De investering van ZF zal bijdragen om CarPay-Diem’s technologie verder te ontwikkelen met als ambitie een ultieme mobiele tankervaring, waarbij de functionaliteit van het platform zal integreren met het infotainmentsysteem van het voertuig. Door de diensten van CarPay-Diem te verenigen met de telematica-oplossing van ZF zullen duizenden verbonden voertuigen digitale tankkaarten kunnen gebruiken voor zowel brandstofpompen als elektrische laadpalen.

Tankstrategie

Vloten worden geconfronteerd met een veelvoud aan uitdagingen in een snel veranderende wereld. Om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan, moeten wagenparkbeheerders voortdurend hun tankstrategie aan de huidige marktomstandigheden aanpassen en proberen ze accurate boekhoudkundige data te verkrijgen. Door de integratie van het mobiele tankplatform en het eenvoudige betalingssysteem, verhoogt ZF Aftermarket het comfort van bestuurders en helpt het fleet managers met een verhoogde operationele efficiëntie en met transparantie in brandstofprijzen. Dit is ook van toepassing voor het beheer van gemengde wagenparken (ICU en EV), waardoor de integratie de ideale ondersteuning biedt voor een soepele en geleidelijke transitie naar een volledig elektrische vloot.

Synergie

“De digitalisering van de gehele sector is een essentieel onderdeel om de energietransitie vooruit te stuwen. Wij zijn trots om samen met onze partner ZF aan dezelfde visie te werken. De nieuwe samenwerking geeft CarPay-Diem toegang tot duizenden verbonden voertuigen in heel Europa. Dankzij de synergie tussen de telematica-oplossing van ZF en het innovatieve platform van CarPay-Diem zal er aanzienlijk uitgespaard kunnen worden op brandstofkosten”, zegt Frédéric Stiernon, Chief Executive Officer van Kwalyo.

“Met de investering vervolledigen wij een nieuwe strategische toevoeging aan ons partnernetwerk. Hiermee willen we wagenparkbeheerders vooruit helpen door de operationele efficiëntie te verhogen, kosten te drukken en de ecologische voetafdruk te verminderen”, vermeldt Philippe Colpron, Head of ZF Aftermarket en Executive Vice President ZF Group. “Voor ZF is de investering in een digitaal betaalplatform voor de energiemarkt een essentiële tool om bestaande databronnen op te waarderen en vervolgens een betere service te leveren aan onze klanten, samen met onze partners.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer