100 S-Way’s op LNG voor Gruber • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

100 S-Way’s op LNG voor Gruber

Het Italiaanse transportbedrijf Gruber Logistics heeft maar liefst 100 exemplaren van de Iveco S-Way besteld. Als brandstof kiest Gruber voor LNG. Eind dit jaar moeten alle S-Way’s aan Gruber uitgeleverd zijn.

Het besluit van Gruber Logistics om een deel van zijn wagenpark om te schakelen op voertuigen die op alternatieve brandstoffen rijden, is ingegeven door de grote bezorgdheid van het bedrijf over het milieu en zijn streven om een tastbare bijdrage te leveren aan de verwezenlijking van de doelstellingen die door de Europese Unie zijn vastgesteld.

De beslissing van het bedrijf werd mede ingegeven door de locatie van zijn historische hoofdkantoor, in een gebied dat in het middelpunt staat van een intensief debat over milieukwesties dat de overheid van de regio Tirol ertoe heeft gebracht belangrijke maatregelen te nemen om de gevolgen te beperken van de vervuiling die wordt veroorzaakt door zware voertuigen die de Brennerpas oversteken.

De Iveco S-Way LNG-voertuigen waren de logische keuze voor Gruber Logistics, dat in deze zware vrachtwagens de ecologische en economische duurzaamheid en de prestaties  heeft gevonden die het nodig heeft. Deze voertuigen zijn uitgerust met een technologie die speciaal is ontworpen om het brandstofverbruik en de vervuiling aanzienlijk terug te dringen – de NO2-uitstoot is met 90 procent gedaald, de PM met 95 procent, en de CO2-uitstoot is met 95 procent gedaald ten opzichte van de dieseluitstoot wanneer biomethaan wordt gebruikt.

Martin Gruber, CEO van Gruber Logistics: “Ons doel is de belangrijkste vloot in Europa te hebben voor duurzaam vervoer door gebruik te maken van bestaande technologieën en innovatie te ondersteunen, zodat nieuwe nul-impact technologieën snel de markt kunnen bereiken. Digitalisering en duurzaamheid – zowel op sociaal als milieugebied – zijn fundamentele elementen in het ontwikkelingsplan van ons bedrijf.”

Carmelo Impelluso, Iveco Brand Europe Director, licht toe: “Het vertrouwen dat Gruber Logistics Group in ons heeft gesteld door dit belangrijke contract te ondertekenen, is een duidelijk bewijs van onze gedeelde visie op de toekomst van de transportwereld. Nogmaals, wij bewonderen en waarderen hun vooruitziende blik, een kwaliteit die door de jaren heen als constante leidraad heeft gediend voor de investeringen van het bedrijf, waardoor het de innovatieve organisatie kon worden die het vandaag de dag is. Bij Iveco zijn we vereerd dat we kunnen bijdragen tot de ambitieuze doelstellingen van de groep inzake duurzame groei met een product dat spitstechnologie, prestaties en zorg voor het milieu combineert.”

Gruber Logistics, opgericht in 1936, is vandaag de dag een groep die wordt geleid door de derde generatie van de familie Gruber. Met kantoren in heel Europa en Azië biedt het bedrijf zijn klanten een uitgebreid scala aan diensten op het gebied van deellading-, vollading- en uitzonderlijk vervoer, lucht- en zeetransport, logistiek en industriële verhuizingen; dankzij de internationale expertise en diepgaande kennis van de landen waarin de groep actief is, kan het een breed scala aan sectoren bestrijken, van de staalindustrie tot de automobielsector en van de chemische industrie tot de voedings- en papierindustrie.

Gruber Logistics werd bij de aankoop gesteund door het dealerschap van Iveco Gasser Srl, een bedrijf met een geschiedenis van meer dan 60 jaar. Het bedrijf werd opgericht door Franz Gasser en wordt nu geleid door zijn twee zonen Alex en Lukas. Zij zorgen voor de continuïteit van de oorspronkelijke waarden en principes, en houden de klant absoluut centraal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer