50 slimme tankcontainers voor Hoyer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

50 slimme tankcontainers voor Hoyer

Logistiek dienstverlener Hoyer Groep heeft een van de grootste tankcontainervloten in de transportsector, en de vloot is weer ietsje groter geworden. Hoyer heeft 50 nieuwe ISO Reefers in gebruik genomen, waarvan de helft met een geïntegreerd roersysteem. De tankcontainers worden namelijk ingezet bij voedseltransport. De reefers zijn ook voorzien van een nieuw koelsysteem en de nieuwste update voor een link met Smart Portal.

Brian Woudsma, Global Food Director van de Hoyer Groep, legt uit waarom het bedrijf heeft besloten te investeren in 50 nieuwe ISO Reefer tankcontainers: “De Hoyer Groep is een specialist op het gebied van intermodaal transport. We kunnen voldoen aan de hoge eisen van de levensmiddelensector in het overzeese gebied. Met op maat gemaakte logistieke oplossingen hebben we een sterke naam opgebouwd in de markt. Hierdoor is de vraag naar transportdiensten sterk toegenomen, waardoor we verdere strategische stappen hebben gezet.” De omvang van de Reefer-vloot van Hoyer is met de investering verdubbeld tot 100 eenheden.

Bijzonder aan de nieuwe units zijn de koelinstallaties die aan de tankcontainers zijn bevestigd, met de nieuwste besturingstechniek en geïntegreerde roerders. Met dit systeem kan Hoyer garanderen dat de vereiste temperatuur tijdens het gehele transport binnen de gehele tankruimte gelijkmatig wordt gehandhaafd – van het laden tot het lossen. De parameters worden bepaald aan de hand van het desbetreffende product. Dit garandeert de kwaliteit van gevoelige vloeibare levensmiddelen zoals vruchtensappen, alcoholische dranken, vloeibare gist en vele andere producten, zelfs op lange transporten. Een verwarming kan worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de tankcontainer van bepaalde producten volledig wordt geleegd.

Een belangrijk voordeel ten opzichte van grote vaten is het kleinere risico voor het product, bijvoorbeeld als gevolg van frequente pomptransporten in verschillende tanks. Een ander voordeel van ISO Reefer containers is dat ze kunnen worden gebruikt voor opslagdoeleinden. Dit verhoogt de flexibiliteit bij het plannen en uitvoeren van transport. Tot de standaarduitrusting behoren ook CIP (Cleaning-in-Place) reinigingsunits die aan hoge hygiënenormen voldoen.

Het hart van de ISO Reefer-tankcontainer is het telematicasysteem dat in de koelcontroller is geïntegreerd. Hoyer rust geleidelijk aan al zijn tankcontainers uit met telematica om parameters zoals locatie, temperatuur, druk en vulniveau te meten. Meer dan de helft van de vloot is al “Smart” en de volledige vloot van tankcontainers, momenteel 40.800 eenheden, zal tegen eind 2021 als Smart Tanks worden uitgerust.

De combinatie met een informatie- en waarschuwingssysteem dat alle sensorgegevens verzamelt en in een eigen online portaal weergeeft, bijna in realtime, maakt een optimale monitoring van de lading mogelijk, met proactieve analysemogelijkheden. Dit voorkomt de noodzaak om complexe overzichtstabellen handmatig aan te maken en bij te werken. In één oogopslag is te zien waar een tankcontainer zich bevindt, of de temperatuur, het vulniveau en de druk binnen de vooraf bepaalde grenzen liggen, of dat er actie moet worden ondernomen. Woudsma: “Continue temperatuurbewaking is vooral belangrijk bij het transport van levensmiddelen. Het systeem geeft direct alarm als de temperatuur afwijkt.” Correctie kan plaatsvinden via de Smart Portal of direct bij de tankcontainer.

Smart Tank en Smart Portal maken volgens Hoyer de logistiek niet alleen veiliger en zekerder, maar ook kostenefficiënter en milieuvriendelijker. Daarnaast zijn er voortdurend technische optimalisaties op de tankcontainers. Om dit te bereiken heeft de Hoyer Groep eigen specialisten in huis. Scheikundigen, ingenieurs, verkoop- en marketingdeskundigen werken in teamverband aan de verdere ontwikkeling. Hans Demarest, technisch directeur van Hoyer: “Als logistiek bedrijf is het in huis hebben van deze knowhow een belangrijk concurrentievoordeel en een kwaliteitsfactor. Door onze interdisciplinaire samenwerking zijn we in staat om voor elke behoefte de beste oplossing te vinden.” Het team werkt ook voortdurend aan de optimalisatie van het laadvermogen van de ISO Reefer-tankcontainers, zodat het transport nog efficiënter kan worden uitgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer