Alweer een Scania met een indrukwekkende kraan, nu voor Louis Huys • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Alweer een Scania met een indrukwekkende kraan, nu voor Louis Huys

Louis Huys uit Venlo is gespecialiseerd in industriële verhuizingen, speciaal transport, kraanverhuur en autolaadkranen. De nieuwste aanwinst van het bedrijf is een indrukwekkende Scania R500 8×2 met een 165 ton/meter Palfinger autolaadkraan. Dit voertuig is inzetbaar als trekker voor opleggers, aanhangwagens, als bakwagen met een afneembare laadbak en natuurlijk als autolaadkraan.

De nieuwe Scania van Louis Huys is verre van een standaard product. De zware Palfinger autolaadkraan staat op een Scania vier- asser waarvan het chassis is aangepast door Veldhuizen Wagenbouw in Groenekan. Door de sturende sleepas op 180 cm vanaf de trekas te plaatsen ontstond er een wide-spread tandemstel. Verder werden de beide voorassen aangepast en opgewaardeerd naar 10 ton, waardoor het geheel nu op 41,5 ton op het kenteken uitkomt. Daarmee houdt de Scania ondanks de zware Palfinger kraan toch een werkbare schoteldruk of laadvermogen over van ruim 13 ton. Voor Louis Huys is dat een ideale combinatie, want met een vijf- asser resteert door het hogere eigen gewicht maar amper meer laadvermogen. Daarbij komt dat de vier- asser zoals die er nu staat meer ruimte biedt voor kisten, brandstoftanks en dergelijke.

De volledig luchtgeveerde Scania R500 is voorzien van de ruime Highline cabine. Louis Huys hecht erg aan de uitstraling en de Scania is dan ook voorzien van veel opties en de kenmerkende, fraaie huisstijl van het bedrijf. Achter de cabine staat de Palfinger autolaadkraan die door Terberg Specials is opgebouwd. Bij Terberg werd ook het chassis verstevigd voor de afstempeling aan de voorzijde. De stempel aan de voorzijde is keurig weggebouwd in een afdekking die geheel in lijn is met de originele Scania grille. Ook de gehele afwerking met RVS kisten rondom werd door Terberg uitgevoerd. De Scania is voorzien van een verschuifbare opleggerschotel, een vangmuilkoppeling en een afneembare laadbak op twistlocks. Daarmee heeft Louis Huys een bijzonder flexibel inzetbaar voertuig in de vloot.

De Palfinger kraan is goed voor 165 ton/meter en heeft een bereik van 38 meter met de dubbele JIB. Louis Huys zet de kraan vooral in voor industriële verhuizingen waarbij vaak machines uit bedrijfshallen gehesen moeten worden. Doordat de JIB een negatieve knik functie heeft kan binnen in een hal hoogte gewonnen worden, ondanks een lage doorgang. Overigens is de nieuwe Palfinger niet de zwaarste kraan in de vloot. Die rol is weggelegd voor een 365 ton/meter Erkin kraan op een Volvo chassis. De vloot van Louis Huys kent 11 trekkende eenheden waarvan 7 met autolaadkranen vanaf 60 ton/meter tot de gigant van Erkin met 365 ton/meter. Daarnaast heeft Louis Huys een opbouw hefportaal tot 100 ton met skidders en rails en een volledig elektrische 60 tons Ormig ‘Pick & Carry kraan die geschikt is om binnen mee te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer