Claus Reformwaren onderweg met Van Eck Eckstreme • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Claus Reformwaren onderweg met Van Eck Eckstreme

Trailerfabrikant Van Eck heeft een Eckstreme dubbeldekstrailer geleverd aan Claus Reformwaren uit Duitsland. Claus Reformwaren is een internationaal opererende groothandel in reformwaren waarbij de nadruk ligt op biologisch, vegetarisch en veganistisch. Met een modern wagenpark belevert Claus tal van speciaalzaken verspreid over heel Europa.

Claus Reformwaren Service Team doet dit niet allemaal zelf. Een deel van de logistiek, zoals in het noorden van Duitsland en in Frankrijk, wordt uitbesteed aan grote logistieke dienstverleners. Maar Oostenrijk en Zwitserland alsmede Zuid- en Midden-Duitsland, belevert Claus allemaal zelf. Daartoe beschikt het bedrijf over eigen distributiecentra nabij München, Frankfurt en Dortmund, terwijl zich de hoofdvestiging in Baden-Baden bevindt, in het zuidwesten van Duitsland. Met een kleine vijftig voertuigen en voertuigcombinaties wordt de distributie uitgevoerd. Claus Reformwaren biedt keuze uit een assortiment van meer dan 20.000 artikelen.

Van Eck is een van de eerste fabrikanten van dubbeldekstrailers die zich actief inzet om de CO2-uitstoot bij de activiteiten van klanten te reduceren. Al zeventien jaar is Van Eck aanspreekpunt voor dit type trailer en Claus Reformwaren Service Team vertrouwt voor hun eerste dubbeldekker dus logischerwijs op Van Eck.

Wanneer winkels producten van Claus Reformwaren Service Team bestellen, treedt er een systeem in werking, dat garandeert dat er binnen 24 uur geleverd wordt. Een cruciaal onderdeel van dit systeem is een lijndienst die het bedrijf onderhoudt tussen de vier distributiecentra. Het is hier waar het bedrijf koos voor een dubbeldekstrailer van Van Eck. “Daarmee kunnen we 87 rolcontainers per rit vervoeren, terwijl we keurig aan alle regels voldoen ten aanzien van maten en gewichten. Bovendien besparen we door met een dubbeldekstrailer te werken flink op de uitstoot van CO2”, legt dhr. H. Börsig van Claus uit. “We hebben Van Eck leren kennen als de enige trailerfabrikant die in staat is om trailers te bouwen die zo nauwkeurig bij onze logistieke activiteiten aansluiten. De Eckstreme Dubbeldektrailer is bijzonder efficiënt, is uitgerust met de beste veiligheidsvoorzieningen en is het toonbeeld van wat er technisch mogelijk is. Ons contact met Van Eck is van meet af aan prettig verlopen. Het is onze eerste Van Eck, en we sluiten niet uit dat er meer zullen volgen. Het zou goed zijn voor het milieu wanneer veel meer bedrijven met zulke trailers zouden gaan rijden”, aldus Börsig.”

De trailer, waarmee alleen gereden mag worden door chauffeurs die er eerst vertrouwd mee zijn gemaakt,  is uitgerust met een stille, zuinige koelmachine en kan daardoor alle producten uit het assortiment van Claus reformwaren binnen de wettelijke temperatuurseisen vervoeren. “Door met de Eckstreme Dubbeldekstrailer werken, sparen we ritten uit en kunnen we grote hoeveelheden product verplaatsen waardoor we de winkels van onze klanten sneller en beter op peil kunnen houden”, aldus Börsig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer