DAF neemt 100x de bus in Istanbul • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF neemt 100x de bus in Istanbul

DAF Components heeft 100 Paccar MX-11-motoren geleverd aan de Turkse busfabrikant Otokar. De Euro 6-krachtbronnen worden gemonteerd in nieuwe ‘Metrobussen’; de populaire geledevoertuigen die Istanbul, de grootste metropool van Europa, doorkruisen op speciale rijbanen voor snelbussen.

DAF Components is een onafhankelijke leverancier van componenten zoals motoren, assen en cabines voor fabrikanten van bussen, touringcars, speciale voertuigen en schepen over de hele wereld.

De 100 door Otokar bestelde Euro 6 Paccar MX-11-motoren leveren 270 kW/370 pk en een koppel van 1900 Nm bij 900 toeren per minuut. De vlakke koppelcurve staat garant voor een soepel rijkarakter en biedt passagiers maximaal comfort, ook op de heuvelachtige busbanen van Istanbul.

Otokar heeft voor de door DAF gebouwde Paccar-motoren gekozen vanwege de betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten ervan. De service-interval van slechts één onderhoudsbeurt per jaar zorgt bovendien voor een maximale inzetbaarheid van de voertuigen. Kerem Erman, directeur van Otokar Commercial Vehicles: “Dankzij de efficiëntie, levensduur, lage brandstofverbruik, hoge veiligheid en het comfort van de voertuigen, markeert de ingebruikname van de nieuwe Metrobussen een nieuw tijdperk in het openbaar vervoer van Istanbul.”

De nieuwe Metrobussen van Otokar bieden plaats aan 200 passagiers en gaan rijden op een speciale, 52 km lange rijbaan voor snelbussen in Istanbul. Deze volgt voor het overgrote deel de heuvelachtige ring van de stad. De Metrobussen van Istanbul vervoeren in totaal ongeveer 1.000.000 passagiers per dag. Het onderhoud van de geledebussen zal door Otokar worden uitgevoerd in samenwerking met de plaatselijke DAF-dealer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer