Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker gaat rijden met gehuurde Hyzon

Logistiek dienstverlener DB Schenker wil haar truckvloot langzaamaan gaan vergroenen met waterstoftrucks. De eerste truck die DB Schenker inzet is een 27 tons Hyzon van Nederlands fabrikaat die wordt gehuurd via de startup Hylane.

In juni bracht DB Schenker een bezoek aan Hyzon om haar eerste brandstofceltruck te zien. Het voertuig zal eind 2022 door Hyzon worden overgedragen aan DB Schenker.

“Ik ben dankbaar voor de vooruitgang die we nu boeken met het testen van een waterstofvoertuig voor goederenvervoer, wat een belangrijke stap zal zijn op onze reis naar koolstofneutraal wegtransport”, zegt Helmut Schweighofer, CEO van DB Schenker Europe.

“We zijn er trots op dat we het pionierswerk van DB Schenker kunnen ondersteunen met onze vrachtwagens”, zegt Sara Schiffer, Managing Director van Hylane. “Het partnerschap met DB Schenker toont aan dat Hylane voldoet aan de hoge eisen die toonaangevende bedrijven stellen aan duurzaam transport. Samen zullen we blijven werken aan het bevorderen van het gebruik van waterstoftrucks in Europa.”

Sara Schiffer (Hylane) en Helmut Schweighofer, CEO van DB Schenker

Hylane en DB Schenker startten hun samenwerking bijna twee jaar geleden. Beide bedrijven begrijpen het belang van waterstof voor de transformatie van de transportsector en bundelden daarom hun krachten om op dit vlak vooruitgang te boeken. “Naast een 360-graden verhuurconcept is het doel van de samenwerking om een swap-body truck-trailer combinatie te ontwikkelen voor ons standaard swap-body type met een lengte van 7.820 mm”, zegt Wolfgang Janda, Executive Vice President, Head of Network & Linehaul Management bij DB Schenker. “Dit is nieuw in de markt en zal ons in staat stellen om ons landtransportnetwerk te decarboniseren zonder verlies van efficiëntie.”

DB Schenker is van plan om begin 2023 met geselecteerde klanten veldproeven te starten op enkele banen. Het is ook de bedoeling om de operaties op te schalen en te commercialiseren vanaf het derde kwartaal van 2023, waarbij de vooruitgang die hier wordt geboekt zal afhangen van factoren zoals waterstofinfrastructuur en marktaanvaarding. DB Schenker wil, samen met zijn vervoerders, koolstofneutraal zijn tegen 2040. Het gebruik van groene waterstof (waterstof geproduceerd met behulp van hernieuwbare energiebronnen) is een essentieel onderdeel van de decarbonisatiestrategie van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer