Ga naar hoofdinhoud

DJ Middelkoop zet elektrische truck in voor luchtvracht

Logistiek dienstverlener DJ Middelkoop uit Nieuw-Vennep heeft met een Volvo FH Electric de eerste elektrische truck in haar wagenpark binnen. De truck wordt ingezet om klanten bij het vervoer van hun luchtvracht een CO2-neutrale mogelijkheid te bieden. DJ Middelkoop werkt al langer aan een duurzame toekomst onder de noemer Destination Zero.

Directeur Rob Middelkoop is blij met de aanwinst. “We hebben niet de ambitie om altijd voorop te lopen. Maar als de tijd er rijp voor is, doen we slimme investeringen in duurzame innovaties. Zoals nu bij deze elektrische truck. Daarbij kijken we goed naar de balans tussen klimaat, klant en kosten.”

Energie van eigen dak

Met 2.100 zonnepanelen op het warehouse is DJ Middelkoop voorlopig ruim in staat om in haar eigen stroomvraag te voorzien. Daar hoort nu – naast de personenauto’s en e-bikes van medewerkers – ook het opladen van de elektrische truck bij. Rob Middelkoop: “Met software sturen we op optimale benutting van de door ons opgewekte energie. We willen zo min mogelijk ongebruikt laten. In onze kantoren gas inmiddels plaats gemaakt voor warmtepompen, binnenkort draaien we ook in ons logistieke pand de gaskraan dicht. En natuurlijk brandt overal zuinig LED-licht.”

De volgende generatie

Stap voor stap geeft DJ Middelkoop vorm aan de toekomst van de branche. Middelkoop: “Als familiebedrijf zit aandacht voor de volgende generatie ons natuurlijk in de genen. We verkleinen onze footprint nu verder met elektrische trucks. We blijven goed in de gaten houden hoe de energie-opslagmogelijkheden zich ontwikkelen. Zodra de juiste batterijopslag er klaar voor is, zijn wij dat ook.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer