Foto’s: Nieuwe Volvo’s voor Koning & Drenth • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Nieuwe Volvo’s voor Koning & Drenth

Koning en Drenth heeft drie nieuwe Volvo FH460 6×2 Turbo Compound trekkers in gebruik genomen. De trucks zijn voorzien van een groot aantal opties en uitgevoerd in de huisstijl van de internationale tak van de K&DTC groep.

Vorig jaar gingen DTC Surhuisterveen en Koning en Drenth na een jarenlange intensieve samenwerking  een fusie aan. Hoewel beide entiteiten zelfstandig blijven bestaan wordt al het internationale verkeer gepland door DTC Surhuisterveen in Drachten. Het regionale verkeer wordt in Beerta gepland, waar ook al het onderhoud wordt gedaan van zowel trekkend als getrokken materieel.  Met de drie nieuwe Volvo FH460 trekkers wordt deze samenwerking ondersteund door de kleurstelling die is gekozen, welke gelijk is aan de huisstijl van DTC Surhuisterveen. De trucks zijn gespoten in de fraaie metallic blauwe kleur met gele tinten, in combinatie met de naam en het logo van Koning & Drenth in de lichtbak. Regionaal behoudt Koning & Drenth hun originele huisstijl.

De trucks zijn voorzien van de nieuwste versie van de D13 krachtbron met Turbo Compound techniek. Hierdoor wordt energie terug gebracht naar de motor wat gunstige gevolgen heeft voor met name de trekkracht bij lage toeren en het brandstofverbruik. De trucks zijn verder voorzien van de Volvo I-Shift transmissie en een PTO voor de hydrauliek installatie die nodig is voor de moving floor opleggers. De trekkers zijn verder uitgevoerd in ADR uitvoering.

De trucks zijn volledig luchtgeveerd, voorzien van aluminium wielen en luchtketels en  het complete Volvo veiligheid pakket met onder meer Lane Keeping Support, Stop and go ACC, Driver Alert support en forward collision warning met noodrrem functie. Kortom, het volledige Activity Safety Pakket van Volvo. Verder zijn de trucks uitgerust met een aslast indicator. Met de Work Remote afstandsbediening kunnen ook buiten het voertuig functies zoals de luchtvering bediend worden, maar ook de aslasten kunnen worden afgelezen. Dat is met name handig bij het laden van losgestorte goederen.

De Volvo FH Globetrotter XL cabines zijn verder voorzien van alle luxe zoals een koelkast, een luxe interieur en een uitgebreid navigatie- audio systeem. Verder is er naast standverwarming ook de I-Park Cool standairco en Led verlichting met grootlicht assistent.

Voor de K&DTC Groep was met name de nieuwe Turbo Compound techniek van Volvo reden voor de aanschaf van de nieuwe trucks. Het belangrijk lagere brandstofverbruik van de nieuwe Volvo en de jarenlange relatie met Volvo Trucks dealer Nijwa in Groningen waren doorslaggevend bij deze investering. Binnen de groep worden er internationaal meer dan 60 trucks gepland, regionaal worden 30 trucks gepland waardoor er inmiddels meer dan 100 personen werkzaam zijn bij K&DTC .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer