Foto's: Stoere Iveco Strator voor G&B Finch • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Stoere Iveco Strator voor G&B Finch

Als je als transportbedrijf 50 jaar bestaat, wil je die mijlpaal op een geweldige manier vieren. G&B Finch uit het Britse Braintree, gespecialiseerd in zwaartransport, deed dat met de aanschaf van een Iveco Strator X-Way.

Het transportbedrijf heeft 38 trucks in haar vloot, allemaal Iveco’s. Zo’n beetje het hele gamma is vertegenwoordigd, met Trakkers, X-Way kippers, Super Loader betonmixers en Stralis trekkers.

De op een Stralis X-Way gebaseerde truck onderging zijn metamorfose naar een Strator vanzelfsprekend bij de Charles Feijts Group in Born, sinds 2007 exclusief bouwer van de Strator. De ombouw van Stralis X-Way is intensief. Zo wordt de wielbasis verlengd van 2800 naar 4390 mm en komt er een as bij. De cabine werd verwijderd en 1700 mm naar achteren weer teruggeplaatst op het verlengde chassis. Ook de vooras is verplaatst: 190 mm naar voren. Na de ombouw is de Strator X-Way 7785 mm, of te wel 7,785 m lang. Voor de aandrijving heeft de jubileumtruck een Cursor 13 dieselmotor met 570 pk. Schakelen gaat automatisch met de 16-gangs HiTronix transmissie.

Door LA Spray Shop in Barnsley werd de Strator X-Way voorzien van special paint, waarin de hele historie van G&B Finch werd verwerkt. De Strator X-Way kan gewoon meedraaien in elke zware taak van het bedrijf, want het GVW is bepaald op 150 ton, goed voor de categorie 3 voor STGO zwaartransport. De Nooteboom dieplader met lading zoals te zien op de foto’s kan daarom makkelijk mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer