Koeltrans rijdt multimerk met LNG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Koeltrans rijdt multimerk met LNG

Afgelopen week nam transportbedrijf Koeltrans Angeren uit het Gelderse Bemmel drie nieuwe Iveco’s S-Way op LNG in gebruik. Het zijn de eerste Iveco’s in de vloot bij Koeltrans, dat echter ook LNG-trucks van Scania en Volvo in de vloot heeft.

Het wagenpark van Koeltrans bestaat nu uit 135 trekkende eenheden, waarvan 37 op het vloeibare aardgas. Eigenaar Günther Maters is blij met de komst van de drie S-Way’s NP, die zijn uitgerust met de Cursor 13 motor van 460 pk. “Wij willen vooruitstrevend zijn en blijven, en mede daarom is LNG in onze vloot een bewuste keuze. Ja, het zijn de eerste Iveco’s in ons wagenpark. De prestaties en de actieradius van de S-Way NP spreken ons aan en ik moet zeggen dat Iveco met het nieuwe model ook een prima truck heeft neergezet.”

Koeltrans Angeren is vanouds een Scania-klant, en ook van dat merk heeft het bedrijf onlangs weer twee LNG-trucks aan de vloot toegevoegd. In totaal rijden er nu 32 LNG-Scania’s bij Koeltrans. Maar ook het derde merk dat trucks op LNG levert, Volvo, is vertegenwoordigd bij Koeltrans. “In januari hebben we de eerste FH op LNG in gebruik genomen, vorige week is er nog eentje bij gekomen.”

Koeltrans zet haar nieuwe LNG-trucks vol in op Duitsland, waar met LNG een flink Maut-voordeel te behalen is. “Daar zetten we de auto’s dan ook speciaal op in”, legt Maters uit. “De Volvo FH die we in januari kregen heeft er al weer 90.000 km op zitten.” Naast het Maut-voordeel kan Koeltrans ook aanspraak maken op een Gelderse subsidie voor de aanschaf van LNG-trucks, maar kan het ook bouwen op een milieu-investeringsaftrek (MIA) tot wel 13,5 procent, een CEF-subsidie en de accijnsteruggaaf op LNG in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer