fbpx Ga naar hoofdinhoud

KPN introduceert Tachofresh

KPN Fleet Management introduceert Tachofresh, een nieuw fleetmanagementsysteem dat voertuigen online volgt en  doorlopend actuele rij-, rusttijden en vlootinformatie beschikbaar heeft. Het is mogelijk om in een handomdraai managementinformatie te genereren en zo automatisch te voldoen aan wettelijke archiveringseisen.  

Tachofresh verbindt voertuigen via een hoogwaardige dataconnectie aan een online dashboard. Hierin is essentiële plannings- en managementinformatie van de gehele vloot doorlopend beschikbaar. Het dashboard heeft een overzichtelijke interface, waarbij het tevens mogelijk is om de positie van voertuigen te monitoren via Google Maps. De interface kan ook worden benaderd via smartphones, iPads en tablets.

Lokaal gerichte transportondernemingen, met voertuigen die voorzien zijn van analoge of digitale tachografen, kunnen worden uitgerust met Tachofresh Basic. Hiermee is een adequate controle van rij- en rusttijden en wettelijke gegevensarchivering in één keer geregeld. Deze oplossing werkt zonder digitaal dashboard. De performance van bestuurders en voertuigen zijn te analyseren aan de hand van verschillende rapportagemogelijkheden.

De instapversie heeft Tachofresh Lite en is geschikt voor kleinere wagenparken, met én zonder tachograaf. Deze oplossing helpt de planner of vlootmanager grip te houden op het planproces, met actuele rij- en positie-informatie én de mogelijkheid om ritten terug te kijken en opnieuw digitaal af te spelen. ‘Geofencing’ maakt het mogelijk om de geografische bewegingsvrijheid van een voertuig te beperken. Er volgt dan een melding wanneer het voertuig de ingestelde grens passeert.

Voor grotere (internationale) transportondernemingen belooft KPN met Tachofresh Live tal van efficiencyverhogende features. Deze oplossing is gekoppeld aan de digitale tachograaf en zorgt voor een online overdracht van actuele gegevens, zoals positie, kilometerstand, staat van het voertuig en snelheid. Alle relevante data worden automatisch gearchiveerd, terwijl geavanceerde analysemogelijkheden helpen de vlootperformance structureel te verbeteren.  Bij Tachofresh Live hoort de add-on Tachofresh Remote. Deze maakt het mogelijk om verplichte downloads van tachograafgegevens op afstand uit te voeren. Het voertuig hoeft hiervoor dan niet terug te keren naar zijn thuisbasis.

KPN Tachofresh werkt volgens KPN op basis van een bewezen telematics-platform dat in verschillende Europese landen al geruime tijd succesvol wordt toegepast. In Nederland neemt KPN de exclusieve distributie van het platform voor haar rekening. De dataconnectie verloopt via een internationaal netwerk, met een hoge stabiliteit en beschikbaarheid. Een vaste tariefstelling voor maar liefst 33 Europese landen voorkomt extra uitgaven voor roaming of extra dataverbruik. Mede hierdoor zijn de gebruikskosten van KPN Tachofresh vooraf te budgetteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer