Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe interfaces en componenten van PTV

Ritplanningssysteem Intertour/Live heeft nieuwe interfaces met de CarCube boordcomputer van Punch Telematix en TomTom Work. Ook zijn de xServer componenten voor rit- en routeplanning, die veel aanbieders van transportsoftware in hun oplossingen gebruiken, uitgebreid.

De nieuwe interface tussen Intertour/Live en de CarCube boordcomputer zorgt ervoor dat de planning steeds beschikt over actuele informatie over de opvolging van de ritten. Zo is de status van zendingen altijd bekend en kan er snel worden ingespeeld op vertragingen door bijv. files en wachttijden.
Via de koppeling tussen Intertour/Live en TomTom Work worden de geplande adressen rechtstreeks doorgestuurd naar de TomTom in de auto. Hierdoor hoeft de chauffeur de adressen niet meer handmatig in te voeren. Daarnaast wordt de status van de ritten via deze nieuwe interface doorgestuurd naar Intertour/Live. Op die manier heeft de planning een actueel zicht op wat er onderweg gebeurt.
Nieuwe ontwikkelingen aan de xServer componenten zijn een uitgebreidere emissie-calculatie, de berekening van een tijdsafhankelijke afstandcalculatie en de xTourServer. In de vernieuwde emissie-berekeningen zijn ook de hoogteprofielen van het wegennetwerk toegevoegd. Hiermee kunnen toepassinge als TMS en boordcomputersystemen, die de xServer componenten gebruiken, de CO2-uitstoot nauwkeuriger berekenen. Bij de tijdsafhankelijke afstandcalculatie wordt bij het plannen rekening gehouden met de gebruikelijke congestie op bepaalde wegen op bepaalde tijdstippen van de dag. De basis hiervoor is de ‘traffic patterns’ informatie van kaartleverancier NAVTEQ. Helemaal nieuw is de xTourServer. Integratie van deze component zorgt ervoor dat in de te plannen opdrachten door de software worden verdeeld over de ter beschikking staande capaciteit. Hierbij kan rekening worden gehouden met diverse randvoorwaarden die bepalend zijn voor de betrouwbaarheid van de planning.

Bron: PTV

PTV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer