Nieuwe MAN 8x8 widespread voor Haarsma • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe MAN 8×8 widespread voor Haarsma

Haarsma uit het Friese Tjerkwerd heeft een nieuwe MAN TGS 46.470 8×8 WS kipper in gebruik genomen. De MAN is voorzien van een gestuurd WVT Wide-Spread tandemstel waardoor het voertuig bijzonder wendbaar is. Bovendien beschikt de kipper dankzij het hydraulische veersysteem over een hoge mate van comfort en een grote stabiliteit tijdens het kippen.

De Haarsma Groep is een onderneming met 50 vaste medewerkers en een net zo groot aantal tijdelijke- en inhuurkrachten. De bedrijven onder de Groep houden zich bezig met grond, weg, water en betonbouw in de breedste zin van het woord. Zo behoren ook rioleringswerkzaamheden, baggerwerken en de bouw van kunstwerken voor de wegenbouw tot de activiteiten van Haarsma. Onder de Groep vallen Infra & Milieu, WBR Recycling, Projectontwikkeling, Kraanverhuur en Transport. Het wagenpark omvat negen zware bedrijfswagens, een vloot van ruim dertig bestelwagens en een machinepark met eigen graafmachines en dergelijke.

De vloot van zware bedrijfswagens loopt uiteen van trekkers met kiptrailers, diepladers en kippers met verschillende configuraties. Zo zijn er 8×4 kippers, is er een 10×4 en, sinds kort de nieuwe MAN 8×8. Directeur Tjeerd Haarsma: “We merken dat er markt is voor 8×8 kippers voor het echt zware werk in de zandbanen. Met onze bestaande vloot konden we veel aan, maar met deze echte terreinauto erbij bieden we een compleet pakket waarmee we echt alles aankunnen.” De nieuwe MAN is uitgevoerd met een WVT wide-spread gestuurd tandemstel, waarbij het waterpas systeem standaard aanwezig is. Dat zorgt, in combinatie met de zware voorassen, niet alleen voor een negen ton hoger laadvermogen dan een star tandemstel, het maakt de vier-asser ook wendbaarder en stabieler. “Voor ons is dit een mooie oplossing. Met een toegestaan totaalgewicht van 46 ton heeft deze MAN een laadvermogen van maar liefst 28 ton. In combinatie met een grote terreinvaardigheid is dat precies wat we zochten.”

De nieuwe MAN 8×8 is het eerste voertuig van dit Duitse merk in de vloot van Haarsma. “We waren op zoek naar dit concept van een 8×8 met Wide Spread tandemstel. Toen Bauke Wijbenga van Wierda Bedrijfswagens ons in juli 2019 weer op het spoor van MAN zette door ons bedrijf op te nemen in de MAN Elfstedentocht, raakten we onder de indruk van het MAN-product. Dit merk heeft een enorme reputatie en ervaring in het segment van bouwvoertuigen en dat wekt vertrouwen. Daarbij komt dat de MAN-dealer ons aanspreekt. We doen veel onderhoud in eigen werkplaats maar de lijnen met de dealer zijn kort en dat is voor ons heel belangrijk.” Vaste chauffeur op de nieuwe MAN is Reinier van der Steeg. Hij is erg onder de indruk van de prestaties en de hoge mate van comfort in de MAN. “Ik was een trekker met oplegger gewend en dan is dit heel wat anders, maar de MAN bevalt me uitstekend. Het comfort en de ruime cabine zijn mooie pluspunten in dit werk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer