Nieuwe webmodule van GreenCat • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe webmodule van GreenCat

GreenCat heeft een nieuwe module ontwikkeld voor digitale orderentry en tracking & tracing via internet: Cat4Web. Deze is te gebruiken in combinatie met zowel Cat4RoadHaulier als RoadRunner+. Nieuw is ook de Business Rule Engine in Cat4RoadHaulier.

Cat4Web Order“Opdrachten die klanten voorheen via fax of telefoon aan de vervoerder doorgaven, kunnen ze nu zelf invoeren in Cat4Web”, vertelt John Kaijen, Senior Business Consultant bij GreenCat. Daarbij kunnen ook labels of vrachtbrieven worden aangemaakt en geprint. Ingevoerde orders worden via XML doorgestuurd naar het TMS, dat ze automatisch verwerkt. “Dit versnelt het order-entryproces, terwijl de kans op fouten sterk afneemt”, zegt Kaijen.
Klanten kunnen daarna de status van hun orders volgen via Cat4Web. Ook worden digitale documenten, zoals een gescande vrachtbrief, in de webmodule beschikbaar gesteld. Een speciale RSS-feed zorgt er bovendien voor dat klanten die dit willen, meteen met een SMS of e-mail op de hoogte worden gesteld van een statuswijziging op een zending.

Nieuw in Cat4RoadHaulier is verder de Business Rule Engine. “Het workflowmanagementprincipe in Cat4RoadHaulier maakt het mogelijk om verschillende scenario’s te definiëren die moeten worden uitgevoerd bij bijvoorbeeld een bepaald gewicht of type vracht”, licht Kaijen toe. “Wordt een scenario geselecteerd, dan laat het TMS op het juiste moment aan de betreffende personen zien welke handelingen nog moeten worden verricht.” De planner ziet bijvoorbeeld op zijn scherm welke modaliteit hij voor een te plannen zending moet kiezen, terwijl de administratie een ‘to do’-bericht krijgt met welke activiteiten nog nodig zijn om de zending administratief af te ronden.
Tot nu toe koos de gebruiker zelf voor een bepaald scenario. “Maar voor een aantal gevallen kan dat ook worden geautomatiseerd”, zegt Kaijen. “Dit verzorgt de Business Rule Engine.” Het TMS beslist dan op basis van de criteria die in de Business Rule Engine worden vastgelegd, welk scenario in welke standaardsituatie wordt gekozen. Zo kan bijvoorbeeld worden gedefinieerd in welke gevallen een order moet worden uitbesteed. Doet zich deze situatie voor, dan adviseert het TMS automatisch aan de planner om de opdracht uit te charteren. Kaijen: “Dit neemt veel werk weg uit de hoofden van mensen, terwijl een business rule ook weer eenvoudig aan te passen is als een standaardsituatie verandert.”

Cat4Web Track

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer