Ga naar hoofdinhoud

Onrust in Utrecht over Iveco’s op CNG

Voor de inzameling van huisvuil heeft Stadsbedrijven van de gemeente Utrecht onlangs tien nieuwe Iveco’s S-Way op CNG aangeschaft. Een eigenaardige keus, vindt de Utrechtse politiek, want in 2025 moet de Utrechtse milieuzone emissievrij zijn. Waarom koopt de gemeente Utrecht dan geen elektrische vrachtwagens?

RTV Utrecht is in de kwestie gedoken. Volgens de gemeente waren er ten tijde van de aanschaf, in 2018/2019,  nog geen goede elektrische vrachtwagens beschikbaar. Dat de wagens nu pas op de weg verschijnen, heeft te maken met een vertraagde levering, aldus de gemeente.

De gemeente Utrecht heeft in 2017 met de logistieke sector afgesproken dat in 2025 de Utrechtse milieuzone uitstootvrij is, maar neemt zelf geen stappen om dat te verwezenlijken. VVD en Partij voor de Dieren hebben hun verbazing over dat beleid uitgesproken. Bij RTV Utrecht reageren ook Evofenedex en Transport en Logistiek Nederland. “Dit is een klap in het gezicht van elke mkb’er die zelf fors investeert in het wagenpark en vervolgens het afval opgehaald ziet worden door een fossiele vrachtauto”, zegt woordvoerder Ellen Timmer van Evofenedex. Ook Transport en Logistiek Nederland is verbaasd over de actie van de gemeente. “Het past gemeenten het goede voorbeeld te geven”, aldus woordvoerder Vincent Triest. “De invoering van de zero-emissiezones lijkt ver weg, maar 2025 staat zo voor de deur.”

foto ter illustratie

Bron: RTV Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer