Ga naar hoofdinhoud

Schenk Tanktransport monteert dashcams op 100 trucks

Schenk Tanktransport en leverancier Samsara zijn een veiligheidssamenwerking begonnen, waarbij 100 voertuigen worden uitgerust met slimme dashcams. Zeker voor het vervoer van gevaarlijke stoffen dat Schenk Tanktransport doet voor grotere oliemaatschappijen zoals Shell en BP is de focus op veiligheid hoog.

“Wij willen voorop lopen op het gebied van veiligheid”, aldus Arjan Schenk, Managing Director bij Schenk Tanktransport. “Voor de opdrachtgevers van ons bedrijf is het belangrijk dat de doelstellingen behaald worden. De techniek van Samsara kan ons daarbij helpen. Kwaliteit en veiligheid zijn hierbij nauw verbonden.” Schenk vermeldt dat zijn klanten rapportages vragen over ‘near-misses’. “Veiligheid is een topprioriteit voor de klant en dus een indicatie voor de kwaliteit van Schenk Tanktransport. Hierbij helpt deze nieuwe cameratechnologie om dit nóg meer te verbeteren.”

v.l.n.r. Arjan Schenk, Managing Director Schenk Tanktransport, Pim Roelofsen, Regional Sales Manager Samsara, Ewout Mol, QHSSE Manager Schenk Tanktransport, Rob Looijmans, Operations Manager Schenk Tanktransport

Samsara  ondersteunt bij het effectief coachen van chauffeurs en meten van resultaten. Deze resultaten kunnen vervolgens ook gedeeld worden met de opdrachtgevers. Volgens Rob Looijmans, Operations Manager bij Schenk Tanktransport, geeft het Samsara platform en de hoeveelheid datapunten daarin een focus voor de aandachtspunten tijdens coaching momenten.

foto ter illustratie

Eerst waren de chauffeurs sceptisch over de montage van de slimme dashcams, maar gedurende de initiële pilot leerden ook dat zij dat de beelden helpen bij gevaarlijke situaties. Looijmans: “Aan alle chauffeurs waarbij ik heb gevraagd of ik de beelden kan gebruiken voor trainingsdoeleinden heeft iedereen positief gereageerd omdat men inzag dat dit zeker collega’s kon helpen.”

Zo merkt Schenk Tanktransport ook dat de beelden van hun eigen praktijk veel meer leven bij de chauffeurs en leiden tot een verbeterde trainingssituatie. Er was initieel koudwatervrees maar op het moment dat chauffeurs inzagen dat het hen ook helpt om situaties te illustreren viel dit snel weg. Hiermee kan Schenk Tanktransport coachen op basis van beelden en heeft hierbij al de eerste resultaten gezien waardoor chauffeurs veiliger rijgedrag vertonen.

Schenk Tanktransport wil zijn klanten standaard kunnen rapporteren over alles wat er onderweg gebeurt. Volgens Arjan Schenk verwelkomen klanten dit, zeker vanwege het feit dat dit vervoer van gevaarlijke stoffen betreft.

Het dashboard van Samsara is makkelijk te koppelen met andere systemen. Het is een modern en flexibel systeem, wat het verschil maakte voor Schenk Tanktransport. Looijmans: “Functionaliteit kon gemakkelijk worden toegevoegd, bijvoorbeeld een knop waarmee de chauffeur zelf een event kan opslaan. Zo kunnen onze chauffeurs onveilige situaties direct melden en dit met beelden ondersteunen.”

Ook Samsara is verheugd om samen te werken met Schenk Tanktransport, aldus Damien Hicks, Director EMEA North Samsara; “Schenk Tanktransport is een van de bekendste transportbedrijven in de regio. Veiligheid staat centraal in alles wat Schenk Tanktransport doet, samen met hun inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen zien wij dit als een mooi begin van onze samenwerking. We kijken ernaar uit om samen voorop te lopen in de veiligheid op onze wegen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer