TomTom Telematics lanceert Trailer & Asset Tracking • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TomTom Telematics lanceert Trailer & Asset Tracking

TomTom Telematics heeft de functie Trailer en Asset Tracking toegevoegd aan de Webfleet fleetmanagementoplossing. Transport-, bouw- en landbouwbedrijven kunnen hiermee behalve de status en positie van hun voertuigen ook die van aanhangwagens en overige assets monitoren.

Vanuit een enkele interface worden zowel de positie van voertuigen als trailers en assets weergegeven op een kaart. Gebruikers kunnen een melding ontvangen wanneer een van de assets wordt gebruikt, wanneer deze een aangegeven gebied verlaat of wanneer er een beweging wordt gedetecteerd. Dit zorgt voor een verminderd risico op diefstal en ongepast gebruik. Er kunnen ook notificaties ingesteld worden om de gebruiker te alarmeren over wanneer er onderhoud nodig is, zodat de asset zijn waarde behoudt.

“Onze focus ligt op het verstrekken van inzichten en het simpeler, veiliger en efficiënter maken van het werkproces,” zegt Paul Verheijen, VP Product Management van TomTom Telematics. “Dat is precies wat Asset Tracking doet. De gebruiker kan de locatie van zijn trailer of asset binnen enkele seconden achterhalen, of deze zich nu op het terrein bevindt of niet. Directe rapportages geven meer inzicht in de huidige locatie, de reis, het onderhoud, de input en alle andere details over hoe het middel wordt gebruikt. Op basis van kilometerteller, bedrijfstijd of de tijd sinds het laatste onderhoud kan een onderhoudsmelding worden ingesteld – de meest geschikte methode om te beoordelen of een onderdeel onderhoud nodig heeft. De oplossing biedt zo een groot aantal functionaliteiten ter ondersteuning van de gebruiker om de meeste waarde en productiviteit uit ieder bedrijfsmiddel te halen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer