Ga naar hoofdinhoud

VDT stuurt Volvo LZV’s door Duitsland en België

Transportbedrijf VDT heeft twee Volvo FH 500 4×2 X-Low-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor in gebruik genomen. VDT zet de trucks met een oplegger en wipkar in als LZV-combinaties voor het transport van bloemen, planten, groenten, fruit en stukgoed. De nieuwe Volvo-trucks zijn geleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg.

 Met de aanschaf van de twee nieuwe trucks heeft VDT naast Volvo FH-bakwagens nu ook trekkers in de vloot. Belangrijke reden om nu voor Volvo FH I-Save-trekkers te kiezen, is omdat de trucks leverbaar zijn met een X-Low chassis, met een schotelhoogte van slechts 95 centimeter. “Deze trucks zetten we met nieuwe opleggers en een wipkar in als LZV-combinaties”, zegt Cock van Duijvenbode, eigenaar van VDT. “Door het verlaagde chassis kunnen we het laadvermogen van de trailers optimaal uitnutten. Mede dankzij het X-Low chassis hebben we een laadhoogte van 2,85 meter. Bovendien kunnen we in deze LZV-combinaties één Deense kar meer meenemen in vergelijking met de bakwagen LZV-combinaties.”

Met de keuze voor een LZV-combinatie – die bestaat uit een Volvo FH-trekker, oplegger en wipkar – vergroot VDT het werkgebied in Duitsland en België. “De Volvo FH-trekkers maken ons wagenpark ook flexibeler: als er een keer iets is dan is een trekker makkelijker te vervangen dan een bakwagen.”

De Volvo FH I-Save-trekkers zijn voorzien van de Turbo Compound-motor en het Long Haul Fuel-pakket met verschillende brandstofbesparende functies. Van Duijvenbode ziet het resultaat in de praktijk. “Met onze vorige combinaties hadden we een verbruik van 1 op 2,8. Onze nieuwe trucks halen een verbruik van 1 op 3,2. Op een jaarkilometrage van 120.000 kilometer scheelt dat behoorlijk. Naast de zuinige motor speelt ook een andere manier van koelen een rol in het lagere verbruik. De trailer en wipkar hebben een stand-alone koeling. Hiermee draait de PTO van de auto voor de koeling niet constant mee bij lege of niet geconditioneerde kilometers.”

De aanschaf van zuinige trucks past in het duurzaamheidsbeleid van VDT. “Al sinds de oprichting in 2007 zijn we bezig met verantwoord duurzaam transport. We rijden al sinds 2009 met een LZV rond en nu hebben we onze vierde LZV-combinatie in gebruik genomen. Een van onze doelstellingen is om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden door een zo’n hoog mogelijke beladingsgraad te realiseren. Zo kunnen we de kosten voor onze opdrachtgevers en de impact op het milieu zo laag mogelijk houden. Een LZV kan tot 60 procent meer lading vervoeren in vergelijking met een standaard trekker-opleggercombinatie.”

De nieuwe trucks zijn voorzien van een Globetrotter XL-cabine en het Active Safety Plus-veiligheidspakket met veiligheidsfuncties zoals Driver Alert Support en Lane Change Support. “In de nieuwste generatie Volvo FH is alles wat al goed was weer verder verbeterd. Zo kun je als chauffeur Volvo Dynamic Steering helemaal naar je eigen voorkeur instellen met persoonlijke instellingen. Dat is echt fantastisch. In ons werk moeten we veel manoeuvreren en Volvo Dynamic Steering zorgt ervoor dat je superlicht kunt sturen.”

VDT rijdt sinds 2009 met Volvo-trucks. “Dat we nooit reden hebben gehad om ergens anders te kijken, komt ook door de ligging van de werkplaats van Volvo Group Truck Center in Rijnsburg. Ze zitten bij ons om de hoek en het is echt een uitstekende werkplaats. Als er iets is, word je altijd direct geholpen. Laatst stonden we met een lekke oliepomp pakking. Deze was op dat moment niet op voorraad in Rijnsburg, maar wel in Alphen aan den Rijn bij een andere werkplaats van VGTC. Tijdens het ophalen van dit onderdeel door de koerier van VGTC, werd er al aan de oliepomp gesleuteld. Twee uurtjes later konden we weer op pad. Dát is service.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer