Vos Deventer krijgt 3e Lean & Green Star • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vos Deventer krijgt 3e Lean & Green Star

Vertegenwoordigers van het Lean & Green programma hebben transportbedrijf Vos in Deventer onderscheiden met de derde Lean & Green Star. Daarmee is Vos een van de eerste, want slechts 10 bedrijven hebben drie sterren. Vos in naar eigen zeggen de eerste Europees opererende transporteur met drie sterren.

Lean & Green is een Europees duurzaamheidsprogramma dat inmiddels in 13 landen draait.

Al het aanwezige personeel was uitgenodigd om bij de feestelijke uitreiking aanwezig te zijn. Na een interessante inleiding van Dirk van de Lee en Alex Matatula over het Lean & Green programma en de actieve bijdrage van Vos aan het programma werd er overgegaan tot de festiviteit. ‘’Trots dat ik dit met zoveel van mijn medewerkers samen mag vieren. Zij hebben voor deze topprestatie gezorgd”, aldus managing director Jules Menheere.

Vos Transport heeft in 2010 als een van de eerste bedrijven in het land de Lean & Green Award behaald. In 2013 heeft Vos de 1ste Star ontvangen voor 20,7 procent CO2 besparing ten opzichte van het nul jaar. In 2017 hebben ze de 2de Star mogen ontvangen en sinds dat jaar is de vestiging in Deventer energieneutraal. Nu heeft het bedrijf ten opzichte van 2017 nogmaals 9,5 procent CO2 bespaart.

Vos Deventer wil overigens nog veel verder gaan dan drie sterren. Roy van Verseveld, verantwoordelijk voor dit programma binnen Vos. “We blijven actief bezig om mogelijkheden te zoeken om verder te verduurzamen. Denk hierbij aan het verkennen van onze mogelijkheden op het gebied van elektrisch transport, maar ook waterstof. Wat betreft dit laatste zijn we met een zeer interessant project bezig waar snel meer informatie over volgt. Hier ben ik persoonlijk bij betrokken net als bij het Talking Traffic programma en het openen van onze eigen container terminal in Deventer. Bij al deze programma’s is er nog veel CO2 reductie mogelijk. Bij de één met alternatieve brandstoffen en bij de ander om slimmer om te gaan met de logistiek zelf en de verkeersomstandigheden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer