Ga naar hoofdinhoud

Wabco monteert telematica op wagenpark Almajdouie

Wabco heeft een overeenkomst gesloten met het Saudi-Arabische Almajdouie Logistics Company. Wabco installeert zijn telematicasystemen in de 1.200 trucks en 1.400 trailers van de transportgigant. Wabco levert daarbij ook ondersteunende diensten. Het Wabco-platform vervangt de bestaande track-en-tracebasisoplossing.

De implementatie van de nieuwe oplossing kadert binnen de ambitieuze plannen van Almajdouie rond digitale transformatie. Dankzij het nieuwe platform krijgt de transportgigant realtime fleetmanagementmogelijkheden en datagedreven inzichten die verdere expansie mogelijk maken.

Wabco’s geavanceerde fleetmanagementsysteem (FMS) helpt Almajdouie om de dienstverlening en kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. De technologie zal de efficiëntie van zowel de vloot als de activiteiten in de backoffice verbeteren en de operationele kosten drukken. Bovendien zorgt de FMS-oplossing voor een vlotte compliance met de steeds strengere regionale wetgeving en meer veiligheid voor zowel chauffeurs als ladingen.

Suzanna Perrier, Wabco’s Regional Sales Leader Digital Customer Services (DCS) EMEA, Almajdouie Logistics’ Heavy Lift General Manager, Eyad Hamzah Arafah en Osama Mohamed Zeid, Account Manager Wabco DCS Middle East bij de ondertekening van de overeenkomst.

“Almajdouie gebruikte jarenlang een track-en-tracebasisoplossing, waarmee we de locatie van onze vloot konden opvolgen. In de huidige competitieve en geconnecteerde logistieke markt volstaat dat niet meer”, aldus Eyad Hamzah Arafah, Logistics Heavy Lift General Manager bij Almajdouie. “Onze operationele kosten blijven stijgen: vooral brandstofprijzen lopen hoog op. We willen dus meer controle over zowel onze vloot als de ladingen die we vervoeren. Tegelijk willen we de efficiëntie van onze chauffeurs en het team in de backoffice opdrijven om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Deze nieuwe oplossing zal ons bovendien toelaten om nog veiliger te werken. Dat is cruciaal voor ons, want veiligheid is onze absolute prioriteit.”

Na een grondige marktstudie selecteerde Almajdouie Wabco als partner. Wabco zal alle trucks uitrusten met zijn geavanceerde TX-GO 2 boordcomputers. De TX-GO 2 wordt achter het dashboard geïnstalleerd en aangesloten op de CAN-bus. Zo zorgen de boordcomputers voor brandstofbeheer, cargo- en temperatuurbewaking, trendrapportering, chauffeursauthenticatie en inzichten in het rijgedrag van de chauffeurs.

In alle Almajdouie-trailers komt Wabco’s robuuste TX-TRAILERGUARD telematicatoestel. Het wordt verbonden met verschillende randapparaten en sensoren om het gewicht van de goederen op te volgen, zoals de nieuwe wetgeving dat vereist. Via TX-TRAILERGUARD zullen de dispatchers in de backoffice in staat zijn om de trailers makkelijk op afstand te beheren, te traceren en te controleren.

“Wabco biedt een van de breedste en meest complete portfolio’s in de sector. In één enkel ecosysteem bundelen ze oplossingen voor zowel de truck, de trailer als de backoffice”, gaat Arafah verder. “Andere criteria die ons overtuigden om voor Wabco te kiezen, waren het uitgebreide ECO-programma en de vlotte integratie met onze bestaande TMS- en ERP-systemen.”

Almajdouie verwacht dat de nieuwe telematica-oplossing de ambitie zal ondersteunen om leaner, groener en veiliger te werken. Dankzij de gecombineerde truck- en traileroplossing zal het transportbedrijf zijn vloot en de goederen veel beter kunnen opvolgen, in realtime, en nieuwe inzichten verwerven. Zo kan de vloot optimaal worden ingezet met een hogere uptime van de voertuigen.

Almajdouie is de tweede grote logistieke speler in het Midden-Oosten die met Wabco in zee gaat. Eerder al koos het Saudisch-Arabische Almarai, een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld, voor Wabco om zijn vloot toekomstbestendig te maken. Met deze recente deal versterkt Wabco zijn positie in de snelgroeiende logistieke markt in het Midden-Oosten.

“We zijn vereerd om een marktleider zoals Almajdouie Logistics als bijzonder gewaardeerde klant te verwelkomen”, aldus Peter Bal, Business Leader Fleet Solutions EMEA bij Wabco. “We hebben er alle vertrouwen in dat onze oplossingen hen zullen helpen hun ambitieuze digitaliseringsambities waar te maken. Met Wabco zullen ze hun dienstverlening, waar ze nu al een uitstekende reputatie voor hebben, nog verder kunnen verbeteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer