Ga naar hoofdinhoud

Rolande LNG opent LNG-tankstation in Veghel

De nieuwe Truckstop Veghel is donderdag in gebruik genomen.Bij deze truckstop op bedrijventerrein Doornhoek kan er naast diesel ook LNG (vloeibaar aardgas) getankt worden. Het LNG tankstation is gerealiseerd door Rolande LNG. Truckstop Veghel is een van vijf nieuwe LNG-stations in Nederland dit jaar.

Truckstop Veghel - Rolande LNG 2Het gebruik van LNG als brandstof voor transport zorgt voor een aanzienlijk lagere uitstoot van CO2, fijnstof en NOx. Daarnaast is een vrachtwagen met gasmotor 75 procent stiller, waardoor bijvoorbeeld het bevoorraden van supermarkten voor de omgeving een stuk rustiger verloopt. Bovendien levert het gebruik van LNG de transportondernemer een besparing op in de brandstofkosten in vergelijking met een dieseltruck. Inmiddels rijden er ruim 250 vrachtwagens op LNG in Nederland en dat aantal groeit.

De realisatie van het LNG-tankstation in Veghel wordt ondersteund door de Europese Commissie en is onderdeel van het project ’LNG4Haul’ dat Rolande LNG in 2015 uitvoert. Dit project omvat de realisatie van 5 LNG-tankstations in Utrecht (geopend medio oktober), Veghel, Geldermalsen, Heteren en Nieuwegein. Daarnaast worden 75 nieuwe LNG-trucks ingezet bij diverse transportbedrijven en wordt waardevolle data verzameld. Rolande LNG ontvangt voor dit project subsidie van de Europese Commissie in het programma TEN-T, het subsidieprogramma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk.

Truckstop Veghel is tot stand gebracht door een samenwerking tussen Van den Broek Olie, Rolande LNG en hoofdaannemer Hamer. De locatie, Doornhoek 4115 te Veghel, is strategisch gekozen in de regio Oost-Brabant. In deze regio zijn veel transportondernemingen gevestigd en vinden veel regionale en (inter-)nationale transportbewegingen plaats. Door de komst van het LNG-tankstation in Veghel is er nu de mogelijkheid om het transport in deze regio te verduurzamen en daarmee bij te dragen aan het verbeteren van de leefomgeving. Vanaf de opening zullen er direct dagelijks 25 trucks van LNG worden voorzien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer