Ga naar hoofdinhoud

Maha in hal 1 en hal 6 present

Maha Explora Truck & Bus staat op maar liefst twee plekken op Transport Compleet. Vanouds staat Maha in hal 1, op stand 116. Maar ook in hal 6 is Maha te vinden.

Op de stands van de Truck Academy en het Innovatie plein wordt namelijk volop actief werkplaats nieuws gepresenteerd. Onder meer met het heffen van trucks en wordt er live gedemonstreerd met een Maha remmentestbank met liftsysteem. Op het innovatie plein is er een opbouw remmenteststraat te bezichtigen met een complete trailer waarvan een as wordt gelift met het hoogwaardige Maha liftsysteem en de remmen getest met de geavanceerde Maha technologie.

Ook wordt er een truck op mobiele hefkolommen hoog geheven en zijn er diverse demonstraties ook in samenwerking met de Truck afdelingen van de verschillende ROC opleidingscentra in Nederland.

Op de eigen stand van Maha in hal 1 zijn er ook nieuwe ontwikkelingen te bewonderen. Onder meer natuurlijk de bekende Finkbeiner draadloze mobiele hefkolommen, nu ook leverbaar met extra lange en verstelbare opname lepels van 500 mm. Groot voordeel van de Finkbeiner kolommen is de directe werkbaarheid na het plaatsen onder een voertuig en de zeer snelle heffing. Al vanaf 2,5t tot 15 t per kolom leverbaar.

Beursprimeur in Hardenberg is het tentoonstellen van een nieuw model milieu en was put.

Deze dubbelwandige prefab put is zeer geschikt voor plaatsing in een was hal of wanneer er bijvoorbeeld milieu vriendelijk moet worden afgevoerd. Het voertuig rijdt namelijk over roosters en al het vuilwater wordt verantwoord afgevoerd door middel van een vernuftig afvoer systeem. Uiteraard is ook deze prefab put te voorzien van een volledig automatisch rolluik systeem zodat de put snel en veilig is af te sluiten. Er ontstaat dan een geheel vlakke werkvloer die te belasten is tot 20 ton aslast. Ook een demo model van een dergelijke afdekking is te zien in Hardenberg.

Ook op het gebied van putkrikken is er nieuws, de nieuwste kuilheffers van de Duitse fabrikant Blitz maar ook de innovatieve portaalkrik is aanwezig. Deze krik biedt maximale bewegingsvrijheid en veiligheid. De portaalkrik heeft 2 cilinders die aan de zijkant van de put geplaatst worden. Hierdoor kan de krik eenvoudig gepasseerd worden. Er wordt altijd exact waterpas geheven, ook bij een groot lastverschil tussen links en rechts. Inmiddels kent de portaalkrik al vele tevreden gebruikers in de Nederlandse Truck & Bus werkplaatsen.

Ook zusterbedrijf Brekupa, marktleider in installatie techniek Automotive werkplaatsen, is aanwezig op de Maha Explora stand. Tijdens de beursdagen doorlopende demonstraties van het bekende en innovatieve TEXA truck diagnose systeem. Een specialist van TEXA beantwoordt alle vragen van de beursbezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer