Gaston Schul neemt startup Tradeblox over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gaston Schul neemt startup Tradeblox over

Full-service douanedienstverlener Gaston Schul heeft in het eerste kwartaal van 2020 de overname van de Nederlandse startup Tradeblox afgerond. Gaston Schul heeft de ambitie om een Europese one-stop customs shop neer te zetten en daar sluit de visie van Tradeblox goed aan bij. “Met de toevoeging van het dienstenpakket van Tradeblox aan het portfolio van Gaston Schul is een solide Europees netwerk een stap dichterbij”, aldus CEO Rob Ewalds van Gaston Schul.

Tradeblox is specialist op het gebied van trade en customs optimization in de supply chain. Het bedrijf is in 2018 opgericht en verbindt verladers en logistieke partijen met lokale douane-expediteurs via één digitaal platform. Momenteel maken 35 lokale onafhankelijke douane-expediteurs wereldwijd onderdeel uit van het agentennetwerk van Tradeblox. Kwaliteit van dienstverlening staat voor partner Tamina Tosari van Tradeblox hoog in het vaandel. “We zijn uitermate kritisch op de kwaliteit en de integriteit van onze partners en besteden daarom veel tijd aan de onboarding.”

Tamina Tosari, Tradeblox

Tradeblox bouwt ook zogenaamde control towers. Alle douane- en trade-activiteiten vormen het hart van een douane control tower waarmee toezicht wordt gehouden op alle openstaande aangiftes, onregelmatigheden worden opgelost en afgesproken kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s) proactief worden beheerst. Doel van een control tower is het voorkomen van vertragingen en het voorspellen van risico’s. Die worden uiteraard voorzien van de nodige stuurinformatie en rapportages, legt Tosari uit. “De control tower-functionaliteit is een natuurlijk gevolg geweest van het opzetten van het netwerk met douaneagenten, want de vraag naar een one-single-point-of-contact groeit ook voor douanezaken enorm. En al helemaal als douaneagenten en kantoren meerdere trade lanes moeten managen”, aldus Tosari.

Green trade lanes die aan de ene kant van de wereld beginnen en eindigen aan de andere kant brengen compliance vraagstukken met zich mee. Tradeblox heeft, in samenwerking met het agentennetwerk, om die reden een compliance desk. Klanten kunnen bij deze desk terecht met al hun vragen gerelateerd aan douane en btw voor derde landen (buiten de EU). Die vragen kunnen variëren van specifieke bestemmingsvereisten, het opvragen van douanetarieven voor bepaald producten en/of informatie over de btw-wetgeving van een bepaald land. De compliance desk-functie zorgt ervoor dat we klanten voorzien van actuele informatie uit betrouwbare bronnen.

De logistieke sector kent hevige concurrentie. Voor kleine douane-expediteurs kan het volgens CEO Rob Ewalds van Gaston Schul dus soms lastig zijn om concurrerend te blijven. “Tegelijkertijd zoeken grote verladers onafhankelijke douane-agenten met lokale douane- en handelskennis. Tradeblox brengt deze partijen samen om tot een sterke, betrouwbare internationale logistieke keten te komen”, aldus Ewalds. “Dankzij slimme technologie kunnen gegevens gebruikt worden om effectieve beslissingen te nemen en logistieke doorstroming efficiënt en effectief verloopt.”

De komende maanden zullen de activiteiten van Tradeblox verder worden geïntegreerd in het aanbod van Gaston Schul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer