Global Tracks levert IoT oplossing aan IPP • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Global Tracks levert IoT oplossing aan IPP

De Nederlandse specialist op het gebied van IoT oplossingen Global Tracks levert een IoT oplossing voor pallets aan Europese palletpooler IPP. De ‘connected pallet’ zorgt voor een innovatie in de wereldwijde palletlogistiek.

Global Tracks is een Nederlandse leverancier op het gebied van maatwerk IoT oplossingen binnen diverse branches; logistics, automotive, solar, en moblity. De Global Tracks technologie maakt het met maatwerk IoT modules mogelijk om businessprocessen te optimaliseren en nieuwe processen mogelijk te maken. Door gebruik te maken van geavanceerde datatechnologie krijgen bedrijven meer informatie en inzicht in producten, processen en de supply chain.

IPP is een expert in pallet en pooling oplossingen voor de FMCG, Industrie en Recycling. Ze leveren jaarlijks meer dan 50 miljoen pallets aan klanten in West-Europa. IPP is onderdeel van de Faber Halbertsma Group, een van Europa’s grootste producenten van pallets en leverancier van palletpooling oplossingen voor de logistieke keten.

De IoT oplossing van Global Tracks levert IPP inzicht in de tripdata van de pallets. Daarnaast zorgt de ingebouwde module tevens voor digitalisering van alle dispatchdata die nu op traditionele wijze wordt verzameld bij en door klanten. Op basis van deze data kunnen inzichten worden gegenereerd over beschadiging en verlies van de assets.

De ‘connected pallet’ kan in de toekomst ook een grote bijdrage leveren aan nieuwe mogelijkheden. 

CCO Eric Schrover van IPP: “Een van onze grootste business uitdagingen is het verlies van pallets in de logistieke processen. Door het nationale en internationale verkeer zijn er wereldwijd zo’n honderden miljoenen pallets in omloop. Met dit soort aantallen gaat het om een enorme waarde. In essentie richten we ons op duurzame bronnen, het verbeteren van efficiëntie, het verminderen van verspilling en samenwerking tussen leveringsketens om kosten en milieubelasting te beperken. Door de fysieke locaties te kunnen monitoren krijgen we grip op deze inefficiency in het proces. We verwachten met de Global Tracks module een oplossing te vinden voor deze problematiek. Tegelijkertijd draagt de module ook bij aan onze digitaliseringsagenda.”

CEO Ralf Heeremans van Global Tracks: “Deze oplossing laat zien dat IoT juist goed en slim toepasbaar is in hele traditionele bedrijfsprocessen en zelfs toepasbaar is in low-value assets. Niet alleen high-tech bedrijven kunnen iets met IoT. De huidige vorm van de pallet wordt sinds de jaren 40 al gebruikt voor de wereldwijde logistiek. Nu ontwikkelen we voor IPP een slimme pallet voor de 21e eeuw, zodat we een nieuwe efficiency slag maken op de manier waarop materialen worden behandeld, opgeslagen en verzonden in de toekomst.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer