HERE optimaliseert e-commerce leveringen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

HERE optimaliseert e-commerce leveringen

HERE Last Mile is de naam van een e-commerce-oplossing van IT-leverancier HERE. Op de CES in Las Vegas presenteert het bedrijf met Last Mile een combinatie van een fleetmanagementsysteem en navigatie, gericht op stadsdistributie.

De last mile is volgens HERE niet alleen het duurste deel van de toeleveringsketen, het is ook een belangrijk element van de groeiende e-commerce-markt die een toenemende vraag naar thuisbezorgingen ziet en tegelijkertijd te maken heeft met een toenemend tekort aan chauffeurs. Klanten verwachten nu leveringen op dezelfde dag en nauwkeurige geschatte aankomsttijden. Om aan de eisen van de klant te voldoen, hebben wagenparkbeheerders een oplossing nodig die route-optimalisatie combineert met navigatiesystemen. Dit is precies waar HERE Last Mile voor ontworpen is, door gegevens en services uit het HERE-platform te halen. HERE Last Mile is naar verwachting beschikbaar voor geselecteerde klanten aan het einde van het eerste kwartaal.

HERE Last Mile genereert en distribueert plannen om het efficiënte gebruik van een hele vloot voertuigen en chauffeurs te maximaliseren, rekening houdend met meerdere beperkingen, zoals venstertijden en kosten. De bestuurderstoepassing helpt de bestuurder de beste route te vinden om een levering op tijd mogelijk te maken door turn-by-turn navigatie te bieden, met realtime informatie over verkeersstromen en incidenten en een bewijs van aflevering. Dynamische herplanning helpt te reageren op last-minute wijzigingen, waaronder een klant die zijn / haar pakket niet kan ontvangen of de pech met het voertuig. In elke situatie wordt de meest efficiënte route voorgesteld.

HERE Last Mile vertrouwt op HERE Location Services en op nieuwe enablers op maat gemaakt voor vlootoptimalisatie en last-mile-leveringen. Tourplanning – ook beschikbaar als een op zichzelf staand product – optimaliseert routes voor de gehele vloot rekening houdend met afleveringsvensters, taakvereisten, voertuigcapaciteiten zoals capaciteit en maximaal bereik evenals verkeer. HERE Last Mile ondersteunt ook offline gebruik, zodat de bestuurder de bezorgingsstatus en navigatie kan blijven raadplegen, zelfs wanneer de online verbinding slecht is, bijvoorbeeld binnenshuis of in stedelijke gebieden. HIER Last Mile is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de wetgeving inzake gegevensbescherming. Wagenparkbeheerders hebben controle over hun gegevens bij elke stap van het leveringsproces.

“HIER Last Mile is gebouwd rond de behoeften van chauffeurs. Terwijl het werk van de bestuurder gemakkelijker wordt gemaakt door geïntegreerde navigatie en de beste route-optimalisatie in zijn klasse te bieden, helpt HERE Last Mile fleet operators om te concurreren in de veeleisende markt van last-mile-levering. Met HERE Last Mile kunnen onze partners hun klanten een nieuwe bezorgervaring bieden, waardoor de klantloyaliteit en het klantenbehoud toenemen”, zegt Christoph Herzig, directeur Productmanagement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer