Nieuwe toltarieven LKW-Maut vanaf 1 januari 2015 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe toltarieven LKW-Maut vanaf 1 januari 2015

Vanaf 1 januari 2015 gelden nieuwe toltarieven voor vrachtwagens vanaf 12 ton toelaatbaar totaalgewicht in Duitsland. Nieuw is dat de kosten voor de luchtvervuiling die de vrachtwagens veroorzaken, worden meegerekend in de tolbedragen. De hoogte van dit aandeel van de tol is afhankelijk van de emissieklasse.

maut_tol

De tol wordt als volgt berekend: het totaalbedrag bestaat uit een rit, die een vrachtwagen of een vrachtwagencombinatie op een tolweg aflegt, en daarbij een toeslag per kilometer, waarin de infrastructuurkosten en de kosten voor de luchtvervuiling worden verrekend. Bij het aandeel infrastructuurkosten (onderhoud aan wegen, bruggen e.d.) wordt er onderscheid gemaakt tussen vrachtwagens tot en met drie assen en vier of meer assen. Het aandeel luchtvervuiling wordt berekend aan de hand van de emissieklasse van het voertuig. Aan de hand van de emissieklasse wordt het voertuig in één van de zes categorieën A, B, C, D, E of F ingedeeld.

Nieuw is de tol berekening voor vrachtwagens die aan de Euro 6 emissieklasse voldoen. Voor deze moderne trucks worden geen kosten voor luchtvervuiling berekend, en wordt alleen het aandeel infrastructuur berekend. Kijk hieronder voor de nieuwe toltarieven 2015.

Nieuwe toltarieven Duitsland 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer