Astrata past FleetVisor aan naar DTCO 4.0 tacho • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Astrata past FleetVisor aan naar DTCO 4.0 tacho

Telematicaleverancier Astrata heeft haar fleetmanagementsysteem FleetVisor voorzien van een nieuwe feature voor de DTCO 4.0 tachograaf.

Vanaf 15 juni moet de nieuwe smart tacho gemonteerd worden in nieuw geregistreerde trucks. Het doel van deze nieuwe EU-verordening is om de verkeersveiligheid verder te verbeteren en om de manipulatie van digitale tachografen te voorkomen.

De nieuwe tachograaf, geïntegreerd in het Intelligent Transportation System (ITS), helpt wagenparkbeheerders hun efficiëntie en persoonlijke gegevens te verbeteren in de nieuwe interface. De persoonlijke gegevens van de chauffeur mogen, gezien de nieuwe privacywetgeving, alleen worden opgeslagen en gebruikt als de chauffeur daar toestemming voor geeft. FleetVisor van Astrata heeft nu een functie om te profiteren van de extra mogelijkheden van de DTCO 4.0-tachografen.

Als chauffeurs voor de eerste maal hun kaart in de smart tacho stoppen, krijgen zij een waarschuwing over de bescherming van hun persoonlijk gegevens en of ze toestemming geven dat deze data worden doorgezonden. Astrata heeft nu een waarschuwingssysteem ingebouwd in FleetVisor zodat de tacho automatisch een bericht stuurt als de chauffeur geen toestemming geeft voor zijn persoonlijke data. De implementatie van deze feature helpt transportbedrijven en verladers om te voldoen aan regelgeving en de efficiency van hun logistieke proces te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer