Ga naar hoofdinhoud

Politie houdt de domste chauffeur ever aan

foto ter illustratie

De politie heeft donderdag tijdens een transportcontrole op de A27 een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Etten-Leur bekeurd. De chauffeur, rijdend voor een van de grootste verhuizers van Nederland, was niet in het bezit van een rijbewijs. Niet van een C-rijbewijs, maar ook geen enkel ander rijbewijs. De man had ook geen chauffeurskaart en niet het minste benul van de werking van een tachograaf. Zijn werkgever heeft overigens geen transportvergunning. De boetestapel wordt hoog.

Specialisten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 07.45 uur op de A27 ter hoogte van Oosterhout een verhuiswagen van een landelijk verhuisbedrijf uit de omgeving Breda rijden. Na raadpleging van de politiesystemen bleek dat de APK van de vrachtwagen al een jaar verlopen was. Ter controle werd de verhuiswagen aan de kant gezet en toen de bestuurder naar zijn rijbewijs gevraagd werd antwoordde deze dat hij geen rijbewijs had, geen enkel rijbewijs en nooit gehad ook.

Ter controle van de naleving van de regels betreffende de rij- en rusttijden vroegen de agenten naar de chauffeurskaart uit de tachograaf. Daarop antwoordde de chauffeur dat hij die kaart niet had. Hij wist ook niet hoe een tachograaf werkt. Verder bleek dat het verhuisbedrijf niet in het bezit was van de verplichte transportvergunning om goederen over de Nederlandse wegen te mogen verveoren.

De chauffeur wordt bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. In 2017 is hij ook al eens betrapt voor het rijden zonder rijbewijs. Voor de verlopen APK wordt proces-verbaal opgemaakt tegen het verhuisbedrijf. Boete bedraagt ongeveer 800 euro. Voor het niet gebruiken van de tachograaf krijgt het bedrijf een boete 4400 euro en de chauffeur een boete van 1100 euro. Het ontbreken van de vervoersvergunning wordt doorgezet naar de Inspectie Leefomgeving en Transport. Gebruikelijk is dat dit resulteert in een boete voor het bedrijf van 4300 euro.

9 reacties op “Politie houdt de domste chauffeur ever aan

 • Floris

  Inderdaad de domste chauffeur ever.

 • Men kan ook niet rijden met gesloten gordijnen……

  1. Eddy

   De hier gebruikte foto is enkel ter illustratie. Afgebeelde wagen/chauffeur heeft nx met dit verhaal te maken.

 • Hans

  Met gesloten gordijnen kan je ook niet rijden…..

 • Hanzzz

  Ik lees: “Een van de grootste verhuizers van Nederland” blijkt “niet in het bezit van de vereiste vergunning om goederen over de Nederlandse wegen te mogen vervoeren” en “ gebruikelijk is dat dit resulteerd in een boete voor het bedrijf van €4300” WIE is er hier dom???

 • LG

  Ja inderdaad de domste, en zijn baas zich voor de domme houden,… de boetes in dit soort geval combinaties, zijn veel te laag, waardoor dit een ingecalculeerde risico is.
  Want met zo’n verhuis verdient die tussen de 1500-3000 euro!
  Tevens wat gebeurd er als deze nog eens een ongeluk veroorzaakt, is dit wel verzekerd of keert de verzekering wel uit. En als die niet uitkeert, dan is het een kale kip plukken…
  Ik zou nu ook de belastingdienst er op zetten om alles na te lopen van deze persoon en bedrijf, want er zal wel zwart geld mee gemoeid zijn…

  Hoe kunnen we zulke bedrijven en personen voor 100% van de weg krijgen?
  Hogere algemene boete, als men niet aan een compleet pakket voldoet, en dan is 10.000 euro een minimaal…

  1. marco

   Als de vrachtwagen wel verzekerd is dan zal de verzekering niet uitkeren. Het verhuisbedrijf zal dan aansprakelijk worden gesteld voor de schade en deze moeten vergoeden.
   Dat bedrag kan aardig oplopen en zal waarschijnlijk het einde van het bedrijf betekenen.

  2. 1500 tot 3000 Euro winst op een verhuizing ? Ik denk dat u een wat rooskleurig beeld heeft van de marges in de verhuisindustrie ……

 • Pino Pinna

  Hoezo vrachtwagen chauffeur deze heeft geen enkel papier of card om vrachtwagenchauffeur te zijn dus gewoon een bestuurder van een voertuig en ja als je geen rijbewijs c of ce hebt kan je normaal ook geen bestuurderscard voor een vrachtwagen hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer