Ga naar hoofdinhoud

TLNplanner berekent Belgische km-heffing

De Belgische kilometerheffing, wat gaat die me nou precies kosten? Onder het motto ‘Voorbereid op weg’ heeft de PTV Group in samenwerking met Transport en Logistiek Nederland (TLN), Transport Logistiek Vlaanderen (TLV) en Febetra ervoor gezorgd dat gebruikers dankzij de TLNplanner routeplanner kunnen weten exact wat de kosten zijn van de Belgische kilometerheffing per berekende route.

maut kilometerheffingVanaf 1 april 2016 zullen alle eigenaren van vrachtwagens met een maximum toegelaten massa van meer dan 3,5 ton een kilometerheffing betalen in België. Deze maatregel zal van toepassing zijn op autosnelwegen en op een aantal regionale en gemeentelijke wegen.

Met de TLNplanner op internet krijgen gebruikers direct in één oogopslag in beeld wat de extra kosten zijn van een route door België. De extra kosten kunnen eventueel meegenomen worden in commerciële voorstellen naar opdrachtgevers. “Ons doel is dat gebruikers voor de invoering (1 april 2016) al kunnen berekenen wat de kosten zijn per route door België, daarom ben ik blij dat vanaf 1 januari de kilometerheffing zal zijn geïntegreerd in TLNplanner internet. Zo gaan de gebruikers voorbereid op weg”, aldus Maarten Bloemendal ,product manager TLNplanner van de PTV Group.

Met TLNplanner internet is het mogelijk de totale transportkosten van de route te bereken, compleet met het gewenste voertuigprofiel op basis van kosten per kilometer of per uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer