Ga naar hoofdinhoud

VISTA-tool helpt chauffeurs: in één keer soepel aandocken

Het aandocken van een vrachtauto blijft voor sommige chauffeurs een worsteling. Onder leiding van HAN Automotive Research is een tool ontwikkeld die chauffeurs nauwkeurige stuurinstructies geeft. Het resultaat: minder schadekosten, minder tijdverlies en minder frustraties. [INHOUD | INDEX TTMnl2023_3_26]

Vijf jaar geleden presenteerde de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een nieuw algoritme waarmee autonoom rijdende trucks zonder menselijke tussenkomst kunnen aandocken. Dit algoritme berekent op basis van camerabeelden het ideale pad tot aan het dock, zowel voor standaardcombinaties als een LZV met meer dan meer dan één scharnierpunt. Maar autonome trucks zijn nog geen gemeengoed. “Tijdens de presentatie kregen we meerdere vragen van bedrijven die veel chauffeurs zien worstelen met het aandocken. Die vroegen om een oplossing die ze wel in de praktijk konden inzetten. Ze hoopten daarmee hun schadekosten te reduceren. Deze vraag vormde de aanleiding voor het VISTA-project”, vertelt Jan Benders, programmamanager control systems bij HAN Automotive Research.

Voor abonnees

Het artikel dat je probeert te lezen is voor abonnees
Voor abonnees artikelen zijn alleen toegankelijk voor digitaal en compleet abonnees van TTM.nl.

  • >> Log gratis in als abonnee van TTM.nl
  • >> Abonneer om onbeperkt voor abonnees artikelen en digitale magazines te lezen

Digitaal abonnement

Voor slechts € 20,50 per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer