Webfleet en RIO integreren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Webfleet en RIO integreren

Webfleet en RIO werken samen aan een geïntegreerde fleetmanagementoplossing voor MAN. Dat melden Bridgestone, waar Webfleet onder valt, en RIO, op de beurs TransportLogistic.

Door de toevoeging van MAN trucks aan het OEM.connect programma kunnen wagenparkbeheerders het Webfleet software-as-a-service platform gebruiken met de vooraf geïnstalleerde telematicahardware RIO Box van MAN.

Wagenparkbeheerders met vrachtwagens van andere merken  kunnen bovendien met de geïnstalleerde hardware van Webfleet gebruikmaken van het RIO-softwareportaal.

Binnen de overeenkomst gaat Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, de integratie van zijn telematicaoplossingen met de bestaande OEM-hardware RIO Box van MAN mogelijk maken in alle trucks van MAN. De toevoeging van het truckmerk aan het OEM.connect-programma van Webfleet biedt wagenparkenbeheerders met deze voertuigen toegang tot de diensten en interface van Webfleet voor wagenparkbeheer. Hierdoor kunnen zij de productiviteit, naleving en veiligheid van hun wagenparken verbeteren zonder dat daar extra hardware of installatie voor nodig is.

Vrachtwagens en bestelauto’s van MAN en andere vrachtwagenmerken die het RIO-portaal willen gebruiken kunnen bovendien zonder vooraf geïnstalleerde OEM-hardware uitgerust worden met de hardware van Webfleet. Als gevolg van deze samenwerking bieden RIO en klanten van Webfleet gemakkelijk toegang tot uitstekende telematica-oplossingen en de mogelijkheid om te werken met toonaangevende toepassingen voor wagenparkbeheer, onafhankelijk van vooraf geïnstalleerde hardware en gemengde wagenparken.

“We zijn enthousiast over de nieuwe samenwerking met RIO die de klant duidelijk op de eerste plaats zet. De ontkoppeling van telematicahardware en serviceportaal is een volgende stap in het nog flexibeler en toegankelijker maken van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheerders en bestuurders, en draagt zo bij aan een veiligere, duurzamere en efficiëntere toekomst voor mobiliteit”, aldus Taco van der Leij, Vice President Webfleet Europe bij Bridgestone Mobility Solutions.

Jan Kaumanns, CEO van RIO voegt hieraan toe: “We zijn verheugd dat we samen met Webfleet werken aan vooraanstaande telematica-oplossingen voor alle gebruikers van MAN. Dankzij het tweerichtingsverkeer tussen de telematicahardware en -software kunnen klanten hun favoriete telematica-oplossingen gebruiken, los van gemengde wagenparken of vooraf geïnstalleerde hardware. Deze open aanpak is de toekomst van wagenparkbeheer.”

De implementatie van de nieuwe samenwerking gaat naar verwachting in de tweede helft van dit jaar in Europa van start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer