AB Texel Group neemt Driessen Speciaaltransport over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

AB Texel Group neemt Driessen Speciaaltransport over

AB Texel Group neemt per 1 oktober 2021 Driessen Speciaaltransport over. De groep waartoe ook Combex Bouwlogistiek behoort, verstevigt daarmee zijn positie in de bouwlogistiek. Combex Bouwlogistiek en Driessen Speciaaltransport gaan hun krachten bundelen om in de  dienstverlening optimaal aan te kunnen blijven sluiten op de groeiende vraag vanuit de markt. Door de overname ontstaat een sterke speler in het (prefab) beton- en bouwmaterialenvervoer en exceptioneel transport met zo’n 200 trekkende eenheden, ruim 400 opleggers, 270 medewerkers en 65 vaste charters.

Combex Bouwlogistiek en Driessen Speciaaltransport hebben beiden veel kennis en ervaring in het transport van (prefab) beton- en bouwmaterialen. Driessen is gespecialiseerd in het transport van prefab betonelementen met binnenladers in de Benelux, Duitsland en Engeland. Daarmee versterkt Driessen Speciaaltransport de dienstverlening van Combex en kan worden voorzien in de toenemende vraag naar het transport van prefab betonelementen. Door de krachten te bundelen ontstaat een groot en dicht netwerk waardoor materieel nog efficiënter ingezet kan worden. Ook geografisch vullen beide bedrijven elkaar goed aan; Driessen heeft vestigingen in het zuiden van Nederland en Duitsland en Combex is gevestigd in het noorden van Nederland. Na de overname bestaat het wagenpark van de tak bouwlogistiek uit zo’n 200 trekkende eenheden en meer dan 400 opleggers, aangevuld met 65 vaste charters. De teller voor de gehele AB Texel Group staat daarmee op 1.350 trekkers, 2.400 opleggers en zo’n 190 charters.

Combex en Driessen delen de ambitie om hun klanten in binnen- en buitenland ook op de lange termijn goed van dienst te willen zijn. “Wij willen onze klanten capaciteit en flexibiliteit kunnen blijven bieden, ook in een veranderende en groeiende markt. De overname van Driessen Speciaaltransport door AB Texel Group maakt dit mogelijk”, aldus Frank van Kerkhof, directeur van Combex Bouwlogistiek.

Fred Driessen, directeur van Driessen Speciaaltransport: “Het hoge tempo waarin de markt groeit vraagt om slagkracht naar de toekomst toe. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een sterke partner om bij aan te sluiten. Combex en AB Texel Group waren een logische keuze. Door de overname is de continuïteit gewaarborgd, zowel voor onze klanten als onze medewerkers.”

Driessen Speciaaltransport blijft als zelfstandig bedrijf opereren. Frank van Kerkhof wordt per 1 oktober algemeen directeur van Combex Bouwlogistiek en Driessen Speciaaltransport, Fred Driessen wordt per die datum directeur Duitsland en Business development manager. Samen met Edwin Kronemeijer en Wieke Wagenaar, die eveneens tot het directieteam behoren, zullen zij werken aan de verdere ontwikkeling van de bouwlogistiek.

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group over de overname: “In alle markten waarin wij actief zijn, willen wij een sterke speler zijn om onze klanten de beste logistieke diensten te kunnen verlenen. Dat geldt voor zowel de bouw- als de agri- en foodsector. We groeien mee met onze klanten en streven samen naar verbetering.”

Driessen Grondwerken is geen onderdeel van de overname.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer