Broekman groeit in omzet èn winst • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Broekman groeit in omzet èn winst

Broekman Logistics meldt dat 2018 een recordjaar is gebleken voor de onderneming, met een sterke omzetgroei van 188 naar 200 miljoen euro. Voorts slaagde het bedrijf erin om zijn bottom-line resultaten te verbeteren als gevolg van de investeringen die het de afgelopen jaren heeft gedaan.

Volgens Raymond Riemen, CEO van Broekman Logistics, was het jaar 2018 het kantelpunt waarin het bedrijf begon te profiteren van de investeringsstrategie die het de afgelopen jaren heeft gevolgd. De groeistrategie door selectieve investeringen in activa en bedrijfsbrede investeringen in ‘Operational Excellence’ en ‘Human Resource Development’ leidden tot een omzetstijging van 6 procent – bovenop de groei van 22 procent vorig jaar – en een sterke groei van de EBITDA.

“Deze aanzienlijke toename van de nettowinst is grotendeels gebaseerd op organische groei in alle drie de bedrijfsdivisies, mede dankzij de investeringen van de voorgaande jaren, hoewel gedeeltelijk beïnvloed door de winst gerelateerd aan de bouw van ons nieuwe warehouse in Venlo – een belangrijke pijler in onze groeistrategie gericht op investeringen in mensen, systemen en onroerend goed, om zo duurzame waarde te creëren”, zegt Diederik Günther, CFO van Broekman Logistics. “Bovendien hebben we in 2018 belangrijke stappen gezet in onze duurzaamheidsinspanningen, die we volgende maand zullen rapporteren in ons MVO-verslag.” Hoeveel de ‘sterke groei’ van de nettowinst is vertelt Broekman niet.

De divisie Breakbulk Terminals rapporteert een omzetstijging van 5 procent en een sterke winstgroei als gevolg van de investeringen in vaste activa. De uitbreidingen in de loodsen en verbeteringen in operationele efficiëntie, gecombineerd met een solide bezettingsgraad van de All-Weather Terminal en een verhoogde focus voor het aanbieden van een totale supply chain-oplossing voor gecompliceerde projectlading logistiek, resulteerden in gezonde en stabiele inkomsten voor de Groep.

Met een gestage omzetgroei in alle internationale vestigingen en een substantiële EBITDA verbetering van 30 procent, presteert de divisie Forwarding & Shipping beter dan de markt. De groei van de Indiase en Poolse filialen onderstreept de wereldwijde ambities van de expeditie activiteiten van het bedrijf. De scheepvaartdiensten van Broekman Shipping leverden een belangrijke bijdrage aan het totale resultaat van de organisatie.

De divisie Warehousing & Distribution zet de stijgende lijn voort; na de solide groei van 16 procent in 2017, rapporteert de divisie nu een sterke groei van 18 procenten een EBITDA-resultaat met dubbele cijfers. Gecombineerd met de acquisitie van de opslag- en afvulfaciliteiten van de VLS-Group in de Benelux – waarvan de laatste 2 maanden zijn opgenomen in de financiële cijfers – mag het bedrijf zichzelf met recht marktleider noemen in complexe logistieke oplossingen voor verpakte chemicaliën in de Benelux.

Raymond Riemen: “De continue ontwikkeling van onze toegewijde medewerkers heeft ons besluit om te investeren in turbulente tijden gestimuleerd.” Als gevolg van de investerings- en ontwikkelingsstrategie is het bedrijf klaar om de daarmee gecreëerde kansen te omarmen. Aldus een trotse Raymond Riemen: “Het jaar 2018 bewijst de waarde van onze ondernemersgeest: zeer gerichte investeringen om onze competenties op strategische locaties in de logistieke keten te optimaliseren, in combinatie met onze personal touch, leveren directe waarde voor onze klanten, onze medewerkers en ons bedrijf.

Sinds de start van Broekman Logistics (1960) is het Rotterdamse bedrijf uitgegroeid tot een van de leidende full-service supply chain-bedrijven in Nederland. Met de huidige 43 kantoren en de eigen terminals en warehouses in Nederland, België, China, India, Singapore, Polen en Tsjechië biedt Broekman Logistics haar klanten een geïntegreerd pakket van supply chain-diensten: van expeditie, verzending en distributie tot de strategische locaties van haar gespecialiseerde breakbulk terminals en gecombineerde non-ADR / ADR klasse warehouses. Samen met haar partners, bieden de 1000+ supply-chain professionals van Broekman Logistics hun klanten de inmiddels befaamde Global Reach met een Personal Touch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer