Ga naar hoofdinhoud

CMA CGM wil Bolloré overnemen voor 5 miljard

CMA CGM heeft Bolloré op het oog als volgende overnameprooi. De onderhandelingen over de inlijving van de transport en logistieke activiteiten lopen inmiddels.

CMA CGM is weer op overnamepad. Na de overname van Ceva in 20219, volgde in 2021 de koop van Ingram Micro. Vorig jaar nog werd Gefco ingelijft. Gefco is inmiddels onderdeel van Ceva.

Bolloré

De nieuwste aanwinst moet Bolloré worden. De overnamewens was al langer bekend, maar is nu concreet en bevestigd. Met de deal wil CMA CGM zijn macht en invloed op de mondiale handelsstromen verder vergroten. Bollore Logistics heeft volgens zijn website meer dan 20.000 werknemers in meer dan 100 landen. Het beheert honderdduizenden tonnen lucht- en zeevracht voor bedrijven in sectoren gaande van gezondheidszorg tot voeding en drank. Vorig jaar verkocht Bollore zijn Afrikaanse transport- en logistieke activiteiten aan MSC Mediterranean Shipping Co. ter waarde van 5,7 miljard euro.

Volgens Bolloré zijn de twee groepen “exclusieve onderhandelingen aangegaan om een bevestigende auditfase en contractuele onderhandelingen mogelijk te maken, zodat CMA CGM, indien nodig, rond 8 mei 2023 een bod en koopbelofte kan indienen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer