Ga naar hoofdinhoud

Denby blijft grenzen opzoeken met LZV

De Britse transporteur Dick Denby overweegt ook volgend jaar weer de wegen op te gaan met zijn LZV om duidelijkheid af te dwingen over de wettelijk toegestane lengte van getrokken materieel in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de eigenzinnige transporteur gezegd tegen vakblad Commercial Motor.

Denby LZVDe ‘Eco Link’ van Denby werd begin deze maand direct door VOSA en politie een halt toegeroepen toen een chauffeur het voertuig bij Denby van het terrein reed. Er werd een notitie van gemaakt, het Department for Transport (DfT) wil geen rechtszaak tegen Denby beginnen. Tot teleurstelling van Denby, die juist wil dat een rechter uitspraak doet over de veiligheid en milieuwinst van een LZV, zodat er jurisprudentie is op grond waarvan hij en anderen met een LZV de weg op kunnen. Denby zegt dat hij vastberaden is om voor hemzelf en iedereen duidelijk te maken wat er met een LZV mogelijk is. “We zijn nog niet klaar. We hebben geen rechtszaak gekregen. Wij zijn net een spin die tegen de muur op wil klimmen, maar daar in eerste instantie niet in slaagt. Die probeert het ook nog een keer. Denby is de spin en hij kiest de muur uit, waar en wanneer hij wil”, aldus een vastberaden Denby.

De DfT wil in reactie op het artikel niet zeggen of het opnieuw in actie komt als Denby besluit met zijn LZV te gaan rijden.

 

Bron: Commercial Motor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer