Ga naar hoofdinhoud

FNV is niet blij met CEVA

Vakbond FNV Transport & Logistiek spreekt er schande van dat logistiek dienstverlener CEVA Logistics een CAO heeft afgesloten zonder de bij FNV aangesloten, grotendeels ontevreden werknemers te raadplegen.

Volgens FNV heeft de directie van CEVA Logistics enkel oog voor de kleinere vakbond BVPP. Van de FNV-leden onder de CEVA-werknemers heeft 70 procent niet ingestemd met het eindbod in de CAO-onderhandelingen.

Menno Janssen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “Het zegt veel over een werkgever als die doof is voor het feit dat zijn eigen personeel niet tevreden is.” De komende tijd overlegt Janssen met de FNV-leden bij de logistiek dienstverlener. Op basis van deze gesprekken wordt besloten of er acties volgen om te strijden voor een betere CAO of om aparte afspraken te maken die gelden voor FNV-leden bij CEVA.

De leden van FNV Transport & Logistiek stemden om verschillende redenen tegen het eindbod. Veelgehoord echter is de magere loonsverhoging die CEVA biedt. Een werknemer bij het bedrijf: “Als mijn loon dit jaar 6 procent stijgt, maar boodschappen worden 10 procent duurder, dan houd ik toch minder over? Hoe kan een werkgever die zegt om zijn mensen te geven zoiets doorvoeren?”

Onderdeel van het eindbod was ook het veranderen van de onregelmatigheidstoeslag. Personeel dat vanaf 2024 in dienst komt en onder de nieuwe CAO valt, krijgt aanzienlijk minder toeslag voor het werken op onregelmatige tijden dan mensen die voor 2024 al onder deze  vielen. Leden vrezen dat dit voor een tweedeling op de werkvloer zorgt. Ook het afschalen van de reiskostenvergoeding was een pijnpunt.

TTM.nl heeft CEVA Logistics om een reactie gevraagd. CEVA Logistics reageert vrijdag 11 augustus op deze website.

2 reacties op “FNV is niet blij met CEVA

  • Maar dit verhaal van het FNV klopt helemaal niet. Eind 2022 is een verhoging doorgevoerd, maart 2023 is een verhoging doorgevoerd, daar komt nu 6% bij voor 2023 plus een eenmalig vergoeding van 600 euro bruto, en dan nog eens 6% volgend jaar. Daarnaast hebben alle medewerkers incl de uitzendkrachten een inflatie vergoeding van bijna 4% van het jaarsalaris ontvangen en nog eens 3% winstdeling. Met deze nieuwe cao gaat iedereen er fors op vooruit. Jammer dat het FNV dit zo wegzet, ik snap wel dat CEVA met de andere bond is doorgegaan, die begrijpen gelukkig wel dat dit een heel riant pakket is!

    1. Arjan Velthoven

      Dank voor de toelichting! Hopelijk kan CEVA zelf ook wat licht op deze zaak laten schijnen. Tot op heden nog geen reactie ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer