Girteka wil financieel sterker staan met Citibank • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Girteka wil financieel sterker staan met Citibank

Een samenwerking tussen een transportbedrijf en een bank, daar wordt meestal niet openlijk over gepraat. Girteka komt naar buiten met het nieuws van een strategisch partnerschap met Citibank Europe (Citi) om haar financiële bedrijfsvoering ‘next level’ te maken.

Girteka Group voert jaarlijks meer dan 776.000 leveringen per vrachtwagen uit in heel Europa. Met een toegewijd personeelsbestand van meer dan 23.000 collega’s breidt Girteka zijn activiteiten in de markt van de cold supply chain snel uit. Het bedrijf biedt flexibele en betrouwbare oplossingen voor wegtransport en beschikt over een vloot van meer dan 9.200 vrachtwagens en bijna 10.000 opleggers.

“Informatie en een snelle reactie zijn kritieke elementen bij zowel financiële transacties als logistieke diensten”, aldus Vytenis Šuklys, CFO van Girteka Group. “Met tientallen entiteiten binnen onze Group in meerdere jurisdicties is het vinden van een snelle, flexibele en geïntegreerde oplossing essentieel. Dat is wat we zoeken bij Citi. Met deze uitgebreide financiële oplossing kan Girteka niet alleen de dagelijkse bankzaken efficiënter beheren, maar kan de organisatie ook de kasstromen en het valutarisico op groepsniveau effectiever beheren”, besluit hij.

Girteka Group besloot een samenwerking aan te gaan met een van de grootste en meest geavanceerde banken – Citi, om geavanceerde financiële oplossingen mogelijk te maken en met één bankplatform te werken in plaats van met meerdere banken. Met een geïntegreerde oplossing voor elke entiteit in de Groep biedt Citi niet alleen een tijdsbesparing bij de verwerking van de cashflow, maar helpt het ook bij het automatiseren van oplossingen tussen bedrijven in de Groep, waardoor de inspanningen en het tijdsgebruik tot een minimum worden beperkt en de risico’s worden verkleind.

“We hopen dat dit de eerste stap is naar een voor beide partijen voordelige samenwerking, met verbeterde zichtbaarheid, efficiëntie in betalingen en verbetering van de liquiditeit”, aldus Šuklys. “Cross-country multi-currency cash pooling, evenals mogelijke integratie met digitale systemen zoals SAP ERP, zal ons in staat stellen onze klantendiensten naar een hoger niveau te tillen.”

Girteka Group zal profiteren van het gebruik van bankrekeningen in meerdere jurisdicties voor al zijn bedrijven via Citi’s CitiDirect-platform, waar alle bankrekeningen kunnen worden bekeken op een enkel dashboard. Dit biedt de Groep de mogelijkheid om cash in meerdere landen te poolen, waardoor cashflows tussen bedrijven direct kunnen worden beheerd.

“Met de meerjarige ervaring van Citi in de Baltische regio en de bekroonde Global Cash Management-oplossingen, waren we in staat om een geavanceerde oplossing voor Girteka te leveren en zijn pan-Europese aanwezigheid en Litouwse activiteiten te ondersteunen via liquiditeitscentra in heel Europa, waarbij we gebruikmaken van de gemeenschappelijke regelgevingseisen van de EER (Europese Economische Ruimte) voor betalingen zoals Same Day/Instant SEPA-betalingen”, aldus Stanislava Taneva, BCMA Head of Central Europe bij Citi.

Girteka Group is op weg naar volledig gedigitaliseerde interne processen en heeft de oplossingen van Citi als zeer concurrerend en aantrekkelijk ervaren, waarbij niet alleen flexibiliteit maar ook een geavanceerd digitaal platform wordt geboden voor het coördineren en beheren van financiële operaties in de hele groep, als een van de cruciale oplossingen voor toekomstige duurzame groei.

Girteka Group is een groep bedrijven die in nauwe relatie samenwerken om logistieke diensten van topklasse te leveren met digitaal geavanceerde oplossingen op basis van Artificial Intelligence (AI). De Group bestaat uit verschillende bedrijven met een klantgerichte focus en omvat zakelijke diensten in heel Europa als Girteka Europe West, Girteka Nordic, TNDM Trucking, ClassTrucks transport asset management, ondersteund door groepsfuncties waaronder informatie en digitale assistentie, human resources en financiële ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer